BKV.hu

Méltó végállomást kapott a világ hetedik legszebb villamosvonala

2020-04-29 10:53:04

Eddig is presztízst jelentett a BKV villamosvezetői között a 2-es vonalon közlekedni – az új, közvágóhídi épülettel már a pihenőidő eltöltése sem árnyalja ezt.

A világ tíz legszebb villamosvonala közé a National Geographic magazin választotta a pesti rakpart felett futó budapesti vonalat, köszönhetően annak, hogy utasai a Budai Vár világörökség-védett panorámájában gyönyörködhetnek. Hagyományosan a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd közötti 2-es vonalon indítjuk el minden decemberben a budapestiek és a turisták között oly népszerű Fényvillamosunkat is.
 
A BKV-nak kiemelten fontos, hogy dolgozói megfelelő munkakörülmények között végezhessék feladataikat, ezért a leromlott állapotú állomásépület felújítására tavaly közbeszerzést írtunk ki. A régi épületet azóta teljesen elbontották, helyén egy modern stílusú, klímával és új bútorzattal felszerelt végállomás épült.
 
Az új épületben is külön helyiséget kaptak – a szintén felújított – végállomási jelzőberendezést irányító tabulátorkezelők, valamint a villamosvezetők, akik itt töltik munkaközi pihenőidejüket – immár a vonal presztízséhez méltó körülmények között. Az állomásépületet mintegy félszáz dolgozónk használja nap mint nap, megújulásával is köszönjük helytállásukat a járványügyi veszélyhelyzetben!
 
A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz utasaink és dolgozóink védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választottuk el járművezetőinket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítottunk dolgozóinknak és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. Továbbra is arra törekszünk, hogy miden eszközzel megelőzzük, vagy legalább lassítsuk a járvány terjedését, miközben munkánkkal hozzájáruljunk a város működéséhez. Intézkedéseinkről bővebben itt olvashatnak: https://www.bkv.hu/hu/koronavirus
 
BKV Zrt.