BKV.hu

Megújul a térre vezető mozgólépcső a Batthyány téren

2017-09-04 17:59:12

2017. szeptember 6-tól (szerdától) december elejéig felújítjuk a Batthyány tér metró- és HÉV-állomáson az aluljáróból a térre vezető mozgólépcsőt, amely a munkavégzést követően gyorsabban, nagyobb szállítási kapacitással áll majd az utasok rendelkezésére. A felújítás ideje alatt az aluljáróból a Batthyány tér a villamosmegálló, valamint a tér északi oldala felé vezető lépcsőn át érhető el.
 
2017. szeptember 6-án kora délelőttől mozgólépcsőt lezárjuk. A munkálatok időzítésekor figyelembe vettük a fővárosban megrendezett nyári kulturális és turisztikai rendezvényeket. Ugyanakkor az aluljáró és a felszín között elhelyezkedő három régebbi gyártmányú, 44 éves mozgólépcső megbízhatósága az elmúlt időszakban csökkent, ezért vált szükségessé cseréjük.
 
A munkavégzés volumenét jelzi, hogy a régi elemek szétszerelését követően daruval történik majd a kiemelésük, ezt követően különféle geodéziai mérésekre, majd az új szerkezet beemelésére, összeszerelésre és beállítására kerül sor. Ez idő alatt a Batthyány térre, illetve a Bem rakpartra az aluljáró lépcsői vehetők igénybe. A munkálatok várható befejezési határideje: 2017. december 4.
 
A cserét követően az új mozgólépcsők gyorsabbak és megbízhatóbbak lesznek, valamint nagyobb szállítási kapacitással rendelkeznek majd.
 
Az okozott kellemetlenségek miatt ezúton kérjük valamennyi közlekedő utasunk türelmét és egyúttal köszönjük megértését.