BKV.hu

Megnyitnak a BKV-s múzeumok

2020-06-25 13:08:47

A járványügyi veszélyhelyzet elmúltával a BKV múzeumai is megnyitnak, július 1-től várjuk a közösségi közlekedés története iránt érdeklődőket a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumban is!

 

A közlekedéstörténeti emlékek rajongói az elmúlt három hónapban sem maradtak érdekességek nélkül, hiszen Facebook-oldalunkon egy Virtuális múzeum sorozatban rendszeresen posztoltunk képes-szöveges összeállításokat a két múzeum kiállítási anyagából. A posztokat nagy érdeklődés övezte, hiszen minden bejegyzésünket több ezren kísérték figyelemmel. A bejegyzések itt nézhetőek vissza: https://www.facebook.com/bkvzrt1/, de az idei, online Múzeumok Éjszakája felületein is találkozhatnak vele.

 

A visszajelzések alapján ennek ellenére sokan várták már, hogy élőben is láthassák gyűjteményeink relikviáit, újra felkereshessék a nosztalgikus emlékeket idéző régi járműveket, a közlekedéstörténet tárgyi emlékeit. Most lesz lehetőségük erre az 50 éves budapesti metró kapcsán hirdetett áprilisi fotópályázatunk résztvevőinek is, hiszen mindannyiukat meginvitáltuk egy múzeumi sétára.

 

A múzeumok megnyitására az érvényes járványügyi korlátozások betartása mellett kerül sor. Deák téri múzeumunkban egyszerre tíz, Szentendrén – a szabadtéri rész kivételével, ahol létszámkorlátozás nincs –  termenként öt látogatót fogadunk, csoportos tárlatvezetésekre egyelőre egyik múzeumunkban sincs lehetőség. Maszk viselése nálunk is kötelező, kézfertőtlenítést biztosítunk, használatát kifejezetten javasoljuk!

 

Jó szórakozást kívánunk!
Deák téri:
https://www.bkv.hu/hu/tortenelmunk/foldalatti_vasuti_muzeum_budapest
és szentendrei múzeumunk kiállításához:
https://www.bkv.hu/hu/tortenelmunk/varosi_tomegkozlekedesi_muzeum_szentendre

 

BKV Zrt.