BKV.hu

Megnyílt a BKV legújabb kiállítása - Talált Tárgyak Tárlata 2.

Tizenegy évvel ezelőtt rendeztük meg a BKV egyik legsikeresebb kiállítását, ahol azokat a – sokszor meghökkentő, mulatságos, értékes és érdekes – tárgyakat mutattuk be, amelyeket valamely közlekedési eszközön hagytak utasaink. Most, ha lehet, még inkább autentikus környezetben mutatjuk be, mi változott az elmúlt tizenegy évben. Vajon jobban vigyázunk értékeinkre?

 A járműveken hagyott eszközök egy korszak tárgykultúrájának lenyomatát adják. Megismerhető belőlük a kor öltözködési divatja, olvasási szokásai vagy például a mobiltelefonok legújabb generációja is. 

Bár a kiállítás tárgyai elvesztek, mégsem tűntek el. Megkezdik szigorúan szabályozott vándorútjukat, amely szerencsés esetben a tulajdonosnál ér véget. Hogy mi történik az elhagyott tárgyakkal, milyen szabályok vonatkoznak a kezelésükre és miket hagynak el legtöbbször utasaink? Mindezt és még számos érdekességet megtudhat legújabb kiállításunk anyagából. 

A Földalatti Vasúti Múzeumban egy évtizede megrendezett nagy sikerű tárlatunk folytatásaként újra a közösségi közlekedés járművein felejtett, majd megtalált és a „Talált Tárgyak Osztályára” kerülő, érdekesebbnél érdekesebb tárgyak mesélnek magukról. Mivel sokunknak van egy-egy személyes története is egy járművön felejtett, majd megkerült tárgyról, a mesét mindenki tovább szőheti. 

Ne felejtse! Várunk minden érdeklődőt kiállításunkon a BKV Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumában. A tárlat ma nyílt meg, és december végéig megtekinthető. A Múzeumok Éjszakáján a kiállítás 24 óráig lesz nyitva. 

A múzeum nyitvatartása: Földalatti Vasúti Múzeum - Budapest (bkv.hu).

 

2022.06.22.

BKV Zrt.

Talált tárgyak kiállítás kép

Talált tárgyak kiállítás kép 2

Talált tárgyak kiállítás kép

Talált tárgyak kiállítás kép