BKV.hu

Megkezdődtek a 2021-es bértárgyalások a BKV-nál

2021-02-12 09:33:35

A tegnapi napon a BKV Zrt. vezetése tárgyalóasztalhoz ült az érdekképviseletekkel, ezzel hivatalosan is elkezdődtek a 2021-es bértárgyalások Társaságunknál. Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is a nyílt, őszinte kommunikációt tartjuk célravezetőnek. Ezt figyelembe véve, már a tárgyalássorozat elején tájékoztattuk a szakszervezeti képviselőket arról, hogy a BKV vezetése egyelőre nem látja a bérfejlesztéshez szükséges forrásokat.

A BKV Zrt. vezetése a tegnapi napon megkezdte az egyeztetéseket az érdekképviseletekkel a 2021-es bérmegállapodás érdekében. A munkáltatói és munkavállalói oldalról egyaránt az egyenes és nyílt párbeszéd volt tapasztalható.

Ugyanakkor nehezíti a tárgyalássorozatot, illetve a megállapodást a Társaságunkat és a Tulajdonost is sújtó pandémiás időszak, valamint az ennek következtében jelentkező rendkívüli forráshiány. A BKV Zrt. vezetése – az előző esztendőkben is tapasztalható nyíltsággal – tájékoztatta a munkavállalói oldal képviselőit a Társaság anyagi helyzetéről, valamint arról, hogy a menedzsment egyelőre nem lát bérfejlesztési lehetőséget a források hiánya miatt.

Ahogy az előző évi tárgyalások során is, úgy a BKV Zrt. vezetése 2021-ben is minden lehetőséget figyelembe vesz, valamint minden javaslatot és alternatívát megvizsgál annak érdekében, hogy az álláspontok közeledjenek egymáshoz.

A minden fél számára megnyugtató lezárásig kérjük az érdekképviseletek, valamint kollégáink türelmét.

BKV Zrt.