BKV.hu

Megjelent a KÖZLEKEDIK A FŐVÁROS című könyv bővített, második kiadása

2018-11-22 14:47:19

A 2008-as nagy sikerű első kiadást követően, idén a BKV fennállásának ötvenedik évében újra megjelent a Közlekedik a főváros című könyv. A Deák téri Vasúti Földalatti Múzeumában Legát Tibor, a könyv szerzője mutatta be a sajtó munkatársainak és az érdeklődőknek az új kötetet.

A kötet szerkezete, megformálása ugyan nem változott, szerencsére azonban nem egyszerű utánnyomásról van szó. A negyven oldallal terjedelmesebb második, bővített kiadásban az elmúlt évtized fővárosi közösségi közlekedést érintő történetét is feldolgozza a szerző a tőle megszokott igényességgel. Szó esik többek között a Modulok mellett az utóbb PKD konstrukcióban beszerzésre került, üzembe helyezett magyar gyártású autóbuszokról, a CAF villamosokról, az 1-es vonalának meghosszabbításáról. Természetesen helyett kapott az átadott 4-es metróvonal (az első kiadás az építkezés képeivel zárult), az Alstom szerelvények, és az M3 felújított vonatai, a “pandák” is.

A gazdag anyagot könnyed, közérthető, olykor humoros stílusban tálalja a szerző. A korabeli “újságkivágások”, sajtóból származó idézetek, a könyv témájához szorosabban-lazábban kapcsolodó kor- és kulturtörténeti kitekintések még változatosabbá teszik a történelmi utazást.

A gazdagon illusztrált, album szerűen is lapozgatható könyv a közösségi közlekedés, és annak eszközeinek történetét tárgyalja. Ebből a speciális nézőpontból azonban a Főváros és lakóinak közös történetére is rátekinthetünk.

A könyv 5.999,- Ft-ért megvásárolható a BKV webshopjában, illetve a Deák téri Vasúti Földalatti Múzeumban is.

BKV Zrt.