BKV.hu

Magyarok nyerték az I. Európai Nemzetközi Villamosvezető versenyt

2012-10-01 10:23:07
A németországi Drezda városában idén 140 éves a közúti vasúti közlekedés. Ez alkalomból nemzetközi versenyt hirdettek az európai villamosvezetők számára, hogy kiderüljön, melyik ország járművezetői a legügyesebbek. A BKK és a BKV színeiben Veperdi Tamás és Ledniczky Zsuzsanna képviselte Magyarországot. 17 város villamosvezetői között ők bizonyultak Európa-szerte a legjobbnak.
 
A kétnapos verseny szeptember utolsó hétvégéjén, 29-én és 30-án zajlott Drezdában.  Számos európai nagyváros képviseltette magát, így a budapesti villamosvezetők többek között  drezdai, krakkói, lipcsei, ostravai, frankfurti, párizsi, firenzei, lyoni kollégáikkal mérték össze tudásukat, tehetségüket. Olyan villamossal kellett versenyezniük, amely nem közlekedik egyetlen magyar városban sem . A versenyfeladatok a járművezetők sebességérzékelését, térlátását, egészségügyi ismereteit tették próbára.  A vezetőfülkékben ráadásul a feladatok elvégzése közben egy teli pohár víz mutatta, milyen érzékkel kezeli a szerelvényt a villamosvezető.
 
A magyar csapat teljesítménye kiválónak bizonyult, és a BKV munkatársai az első helyen végeztek. A 125 éves budapesti villamosközlekedés évfordulóján  elért szép eredmény magáért beszél. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. egyaránt büszke arra, hogy az I. Európai Nemzetközi Villamosvezető Verseny győztesei Budapesten teljesítenek szolgálatot. 
 
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.