BKV.hu

M3 metrófelújítás – átadás előtt három állomás

2022-03-17 11:04:00

Újabb szakaszához érkezik az M3-as metró felújítása 2022 májusában, mivel három belvárosi állomást átadunk az utasforgalomnak. A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások rekonstrukciója a végéhez közeledik, a burkolatok lassan látni engedik az új terek látványvilágát.
 
Egy hónappal ezelőtt a tervező segítségével mutattuk be az újdonságnak számító ferdepályás felvonókat, amelyek az M3-as metró utasainak akadálymentes közlekedését biztosítják majd. A szerkezetek már mindhárom állomáson működőképesek.
 
A gépészeti és áramellátási rendszereket beépítették és folyamatosak a működési próbák. A hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését szolgálják a füstpróbák, melyekről rendszeresen tájékoztatást adunk. A füstpróbák során egy lehetséges tűz keletkezését mutatják be, és ellenőrzik milyen gyors és hatékony az adott területen a hő- és füstelvezetés, garantálva az utazóközönség biztonságos eljutását a kijáratokhoz. A hatósági ellenőrzéssel záruló folyamat a Semmelweis Klinikák állomáson sikeresen lezajlott, napokon belül pedig a Corvin-negyed állomás vizsgázik.
 
Befejeződött a vágánytér rekonstrukciója a Deák Ferenc tér – Nagyvárad tér között, ami feltétele a forgalom elindulásának.
 
Az állomások utastereiben a belsőépítészeti kialakításokat végzik. Hamarosan az állomások építészeti koncepciójáról láthatnak összeállítást, amiben a tervezők látványterveiket is bemutatják.
 
A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomásokról februárban készült videós összefoglalót IDE, a képgalériát pedig IDE kattintva lehet megtekinteni.
 
A mellékelt videó és képgaléria szabadon felhasználható a forrás megjelölésével.

2022. március 17.

BKV Zrt.