BKV.hu

Lezárult a BKV Gurulós történetek című mese- és novellapályázata

2022-05-31 10:57:00

Az írásokból szerkesztett mesekönyv már kapható
 
Sikerrel zárult a gyermeknaphoz kapcsolódó Gurulós történetek címmel meghirdetett mese- és novellapályázatunk. Összesen 43 írás érkezett 2-8. osztályos általános iskolás gyermekektől. Az alkotásokból mesekönyvet szerkesztettünk, amelyet bárki megvásárolhat a BKV webshopjában.
 
Nagy sikerű rajzpályázataink után ezúttal mese- és novellaíró pályázatot hirdettünk általános iskolások számára, hogy megtudjuk, ők hogyan képzelik a BKV és a közösségi közlekedés varázslatos világát. A kiírásra 43 pályamű érkezett.
A zsűrizés nem egyszerű feladatát szakértő kezekbe adtuk: Pásztohy Panka (író, illusztrátor), Nyáry Krisztián (író, irodalomtörténész, könyvkiadó) és Rényi Ádám (író, könyvkiadó, kommunikációs szakember) voltak segítségünkre, hogy a sok kedves, humoros, izgalmas és eredeti mese között megtaláljuk a legjobbakat.
 
A szakértő zsűri az alábbi sorrendet állította fel.
2-4. osztályosok:

I.  Maródi Éda: Mese az átlagos villamosról
II. Horváth Jakab: HÉ, Villamos!
III. Krisztbaum András: Miért késik a villamos?

 

5-8. osztályosok:

I. Varga Szonja: Amálka, a kicsi busz
II. Mike Borbála: Egy kör a libegőn
III. Csury Kata: Válassz engem!


 
A díjazottak és az alkotók a hosszú idő után újra megrendezett, Hungária kocsiszínben tartott nyílt napunkon vehették át nyereményeiket és ajándékaikat.
 
A különleges, sokszor vicces vagy éppen tanulságos történetekből mesekönyvet szerkesztettünk, amelyet a BKV webshopjában bárki megrendelhet. BKV.hu
 
Reméljük, örömmel forgatják majd a meséket, amelyeket gyermekek írtak gyermekeknek rólunk, BKV-ról és a közösségi közlekedés izgalmas világáról.
 
A díjazottaknak és minden alkotónak ezúton is gratulálunk!
 
Budapest, 2022.05.31.
 
BKV Zrt.