BKV.hu

Lehetséges a betekintés az offshore cégek papírjaiba a BKV-nál

2009-07-09 12:56:00

Vitézy Dávidnak ugyanúgy lehetősége van betekinteni a kért offshore dokumentumokba, ahogy az Index újságírója megtette azt múlt hét csütörtökön.

Félreérthető írást közöl az Index újságírója az offshore szerződések dokumentumaival kapcsolatban akkor, amikor Vitézy Dávidot idézi. Vitézy valóban kérte az offshore cégekre vonatkozó dokumentumokat, amelyeket azért nem kapott meg, mert az idevonatkozó adatvédelmi törvény szerint a döntés előkészítő anyagok - amelyeknek a szóban forgó dokumentumok is minősülnek - 10 évig nem nyilvánosak. Vitézy Dávid Felügyelő Bizottsági tagként akkor válik jogosulttá ezek másolatát megkapni, ha bekérésükre a FB felhatalmazza, és így a testület nevében jár el. A dokumentumok tartalmát azonban akkor sem hozhatja nyilvánosságra (kivéve a szerződéseket).

Vitézy Dávidnak éppen úgy lehetősége van betekinteni a szerződésekbe, számlákba, teljesítés igazolásokba és a teljesítést bizonyító vaskos elemzésekbe, mint az Index újságírójának volt alkalma azokat ellenőrizni múlt hét csütörtökön. Vitézy meg akarja kapni ezeket az anyagokat, a hivatkozott törvény azonban csak betekintésre ad lehetőséget, melyet a BKV az ő számára is biztosít. A BKV ismételten megerősíti, hogy a társaság a szóban forgó esetekben is a közbeszerzési törvénynek, illetve a belső szabályzatának megfelelően járt el.

 

2009. március 18.

BKV Zrt.