BKV.hu

Különleges élmény a Libegők Éjszakája - jegyek hamarosan kaphatók!

2022-06-29 09:49:00

Július 16-án a BKV is csatlakozik az immáron hatodik alkalommal megrendezett Libegők Éjszakája eseményhez. A budapesti Zugligeti Libegőre már megválthatók a retúrjegyek a Földalatti Vasúti Múzeumban. Ne maradjon le erről a páratlan lehetőségről!
 
Különleges élményben lehet része annak, aki július 16-án, szombaton ellátogat a Libegők Éjszakájára. A budapesti panoráma egyedülálló látványát a Zugligeti Libegőről bárki megcsodálhatja. A csak erre az alkalomra szóló retúrjegyek július 1-től elővételben, 3000 forintért megvásárolhatók a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban.
 
Július 16-án, a Libegők Éjszakáján a Zugligeti Libegő 19 órától éjjel 1 óráig (00.30 percig lehet a völgyállomásról a hegyállomásra utazni) szállítja utasait.
 
Közlekedés a Zugligeti Libegőhöz:

  • a 291-es autóbusszal a Nyugati pályaudvarról, menetrend szerint
  • az R158-as retró autóbusszal a Széll Kálmán térről (sűrített járatokkal)

Az R158-as autóbusz a Széll Kálmán tér és Zugliget között fog közlekedni és csak a két végállomáson áll meg (köztes megállókban nem).
 
A budapesti Libegőt 1970. augusztus 20-án adták át. A turisták körében is népszerű személyszállító drótkötélpálya mindössze 15 perc alatt felér Budapest legmagasabb pontjára, a János-hegyre. Az 1040 méter távolságon és 262 méter szintkülönbségen átívelő kábelvasút egy nyilvánosan meghirdetett névpályázaton kapta a Libegő nevet. A "libegőzés" egész éveben közkedvelt program, amely egyedülálló panorámával szolgál minden kirándulni vágyónak.

Budapest, 2022. 06. 29.

BKV Zrt.