BKV.hu

Különleges autóbuszokkal várjuk Óbudán!

2023-05-18 13:37:00

A BKV nosztalgiaflottájának legújabb tagjával, az Ikarus 211-sel is találkozhatnak, akik május 20-án, szombaton kilátogatnak az Óbuda Divízió gyereknapi rendezvényére. A  nyílt napra a Bécsi út / Vörösvári út végállomásról az óbudai autóbuszgarázsig a 160-as nosztalgiajárattal is eljuthatnak az érdeklődők.

A Trolibusz Divízió április végén megrendezett nyílt napján szemfüles látogatóink már találkozhattak vele, de hogy senkinek ne legyen hiányérzete, ezen a hétvégén ismét bemutatjuk a nagy közönség előtt a BKV különleges gumikerekű állományának legújabb darabját, a gyönyörűen felújított Ikarus 211-est. A járművet a Magyar Autóbuszgyártás Fénykora Alapítvány (MAFA) adományozta társaságunk számára. A felújítást a dél-pesti autóbuszgarázs elhivatott szakember gárdája végezte a MAFA támogató együttműködésével, amelynek köszönhetően állt össze egyebek között a jármű szemet gyönyörködtető és teljesen korhű műszerfala. A típus 1975-től 1991-ig volt üzemben a BKV-nál. Egyebek mellett a Budavári sikló újjáépítése alatt közlekedett „V” jelzéssel a Clark Ádám tér és a Nemzeti Galéria között. A jármű a BKV Zrt. egy a forgalomból a közelmúltban kivont autóbuszának rendszámát (BPI-211) megkapva vált a társaság nosztalgiaflottájának büszke tagjává.

Ahogy korábban közöltük, gyereknappal folytatódik a BKV járműtelephelyein rendezett nyílt napok sorozata. Az Óbudai Divízió színes programjainak köszönhetően azonban az idősebb korosztály sem fog unatkozni! A rendezvényről minden információt megtalálnak Facebook oldalunkon is. A nyílt napra való belépés szokás szerint ingyenes, egyes programokon azonban – online vagy helyszíni – regisztrációval lehet csak részt venni.

A nyílt napra, az óbudai autóbuszgarázsba a Bécsi út / Vörösvári út végállomásról a 160-as nosztalgiajárattal is érkezhetnek az érdeklődők. Az N160-as viszonylaton közlekedő Ikarus 415 (MZE415) menetrendjét megtalálják a BKK oldalán: odaút és visszaút.

 

Helyszín, időpont:

ATÜI Óbudai Divízió (óbudai autóbuszgarázs) 1037 Budapest Pomázi út 15.

Az N160-as járaton kívül megközelíthető menetrendszerinti járatokkal is. A 118-as, 160-as, 218-as autóbuszok menetrendje szintén megtalálható a BKK honlapján.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk tehát május 20-án, szombaton 10-16 óra között (belépés 15.30-ig).

Az óbudai autóbuszgarázs nyílt napja minden korosztály számára kellemes szórakozást, tartalmas kikapcsolódást ígér. Várunk minden érdeklődőt ingyenes nyílt napunkon! A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

BKV Zrt.

 

2023. május 18.

 

 

 

Fotó: Tóth András