BKV.hu

Köztéri reklámlehetőségeink hasznosítása - pályázati felhívás

Ezúton tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy megjelent "A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság köztéri reklámlehetőségeinek hasznosítása" tárgyú pályázati felhívás.

A pályázat nyomán nyílt verseny indul, melynek eredményeként reményeink szerint az eddiginél több bevételhez jut a reklámfelületek hasznosításából a BKV. A pályázati kiírást a Fővárosi Közgyűlés szeptember  végi ülésén hagyta jóvá.

A pályázati felhívás legfontosabb elvárásai között szerepel a reklámértékesítés és kihelyezés nyilvántartására vonatkozó, transzparens informatikai rendszer kiépítése; illetve a BKK javaslatára a londoni buszok mintájára új, korszerű technológiájú cserepaneles rendszer (szabványos méretű, cserélhető plakátok) kialakítása a közösségi közlekedésben részt vevő járművek külső felületein. Mindezen fejlesztések a járművek védelmén túl azt is szolgálják, hogy a közérdekű reklámok újrahasznosíthatók legyenek, így a kevés forrásból gazdálkodó közérdekű, közhasznú és civil szervezetek számára a gyártási költségek jobban megtérülnek.

Az új rendszerben az összes reklámfelület 10%-át a BKK és a BKV visszatartja, ezeket társadalmi célú, közérdekű hirdetési lehetőségekre és a környezetbarát közlekedési módok népszerűsítésére használjuk majd. A transzparens informatikai nyilvántartás, valamint a cserepaneles rendszer bevezetése elősegíti a kihasználatlan reklámfelületek rugalmas, társadalmi célú reklám hasznosítását.

A pályázati felhívást elolvashatja a BKV Zrt. honlapján (www.bkv.hu), a Metropolban, a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben.