BKV.hu

Közös érdek a rongáló kézre kerítése

2013-01-19 19:20:48
Az index.hu portálon megjelent "Nem sürgős az Alstom-rongáló elfogása" című cikkre reagálva megjegyezzük: a BKV Zrt. számára természetesen fontos az új metrószerelvényt megrongáló tettes kézre kerítése, ezért is tettünk - hangsúlyozzuk, hogy az állításokkal ellentétben - elektronikus úton is ismeretlen tettes ellen feljelentést január 15-én. A feljelentést a rendőrség e-mailben igazolta vissza. Tehát az index cikke pontatlan, félrevezető információt tartalmaz.
 
A BKV minden segítséget megad a rendőrségnek a tettes mielőbbi elfogásához, most csakúgy, minden minden korábbi vagy hasonló esetben. Ez alkalommal január 13-án, fél 10 előtt pár perccel értesültünk arról, hogy a 425-ös pályaszámú Alstom kocsi 1-es és 2-es ajtajának üvegét megkarcolták. A cselekmény pontos idejét tehát nem ismertük, a felvételek elemzése után azonban rögtön megtettük bejelentésünket a X. kerületi Rendőrkapitányságon, az elektronikus úton is feljelentést a rendőrség visszaigazolta. Az állítás tehát, amely szerint nem jártunk el kellő alapossággal, hamis.
 
Az index.hu a feljelentés módját és idejét kifogásolta, ám ezzel kapcsolatban megjegyezzük: Társaságunk is tapasztalta korábban a portál részéről, hogy egy-egy általunk kért helyreigazítás leközlése nem "sürgős", a magunk részéről mégis korrekt, szakmai együttműködésre törekszünk. Leszögezzük továbbá, hogy - mint minden esetben - legfontosabb feladatunk a forgalom biztonságos fenntartása, amelynek természetesen része, járműveink - mint utasaink - védelme. Szakembereink - mint bizonyára az index.hu is tudja - nap mint nap azon dolgoznak, hogy Budapest közlekedését biztosítsák.
 
A rongáló beazonosítása és előállítása ugyanakkor túlmutat Társaságunk hatáskörén. A BKV Zrt. hangsúlyozza, hogy a rongálók ellen közös összefogásra van szükség, ezért kérjük Önöket, hogy minden esetben értesítsék a rendőrséget, vagy Társaságunk szakembereit. Óvjuk közösen az új metrószerelvényeket!
 
BKV Zrt.