BKV.hu

Közlekedéstörténeti verseny iskolásoknak Budapest közösségi közlekedéséről

2023-09-26 10:06:00

A BKV idén is meghirdeti múzeumainak évtizedes hagyományra visszatekintő közlekedéstörténeti vetélkedőjét 7. és 8. osztályos tanulók részére. A téma ezúttal a 150 éves születésnapját ünneplő főváros közösségi közlekedésének létrejötte lesz. A verseny első fordulójának feladatlapja a BKV weboldalán érhető el, és november 8-ig kell kitölteni.

13. alkalommal hirdeti meg a BKV a 13-14 éves korosztály körében igen népszerű, két fordulóból álló közlekedéstörténeti versenyét, amelyre 3 fős csapatok jelentkezhetnek – nem csak a fővárosból. Egy iskola több csapatot is indíthat.

A versenyre nevezni a BKV weboldalán elérhető, az első forduló teljesítéséhez szükséges feladatlap kitöltésével és visszaküldésével lehet. A kitöltött feladatlapokat a muzeum@bkv.hu e-mail címre kell visszaküldeni 2023. november 8. 12.00 óráig. A beérkezett pályázatokról a BKV minden esetben visszaigazolást küld. Aki november 9-ig nem kap visszaigazolást a jelentkezéséről, érdeklődjön a megadott e-mail címen! (November 10. után már nincs mód reklamációra.)

A második fordulóba az első fordulóban legjobban teljesítő 5 csapat kerül. A döntősöket e-mailen és telefonon értesíti a BKV, felkészülésükhöz pedig már segédanyagot is biztosít. A második fordulót 2023. december elején – az előző évekhez hasonlóan, online formában – rendezzük meg. Minden döntős diák ajándékcsomagot és múzeumi belépőt kap. A versennyel kapcsolatban információkat a muzeum@bkv.hu e-mail címen lehet kérni.

Az elmúlt évben már több mint 60 csapat mérte össze tudását a BKV múzeumainak közlekedéstörténeti vetélkedőjén. A döntős csapatok között tavaly csupán néhány pont döntött a helyezésekről. Ez jól mutatja a diákok alapos felkészültségét, amely 2022-ben a XX. Kerületi Hajós Alfréd Általános Iskola csapatának sikerült legjobban.


BKV Zrt.
2023. szeptember 26.

 


Csatolt dokumentumok: