BKV.hu

Közlekedés a BKV-val a Múzeumok Éjszakáján

A fővárosi Múzeumok Éjszakáját idén június 24-én, pénteken rendezik meg. Már hagyomány, hogy a sikeres rendezvényből a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV is kiveszi a részét. Idén egy hagyománybontó kiállítással, nosztalgiavillamossal, valamint, szokásunkhoz híven, múzeumbusz különjáratokkal várjuk a kultúrára éhes, szórakozni vágyó utasainkat.

A fővárosi Múzeumok Éjszakáján - amelyre a június 24-éről, péntekről szombatra virradó éjjelen kerül sor - nemcsak a szokásos múzeumbuszokkal, de különlegességekkel is várja a BKV a múzeumról múzeumra járó utasokat: egyfelől egy hagyománybontó, speciális kiállítással, amelynek részleteit azonban csak később áruljuk el. Amire azonban már most készülhetnek a közlekedésbarátok, hogy társaságunk két nosztalgiavillamost is kiállít a Deák Ferenc téren. A nosztalgiavillamosok a Ferencvárosi kocsiszínből indulnak 16.45-kor, és a Mester utca - Haller utca - Nagyvárad tér - Orczy tér - Blaha Lujza tér - nagykörút - Széll Kálmán tér - Szent János kórház - Széll Kálmán tér - Szent Gellért tér - Szabadság híd - kiskörút útvonalon 18.00 óra előtt nem sokkal érkeznek a Deák Ferenc térre. Innen várhatóan éjfélkor indulnak vissza a kiskörút - Szent Gellért tér - Széll Kálmán tér - Margit híd - Jászai Mari tér - pesti Duna-part - Haller utca - Mester utca útvonalon, s előreláthatóan éjjel 1.00 óra előtt néhány perccel érkeznek a Ferencvárosi kocsiszínbe. A járműveken 400 forintért lehet utazni; felszállni az odaúton csak Ferencváros vasútállomás megállóhelyen lehet, majd a Szent János kórház és a Deák Ferenc tér között minden érintett megállóban. A visszafelé tartó járatokon utasaink a Ferencváros vasútállomás megállóig utazhatnak, a villamosok pedig azokon a megállóhelyeken állnak meg, ahol a leszállási szándékot a járművezetőnek vagy az utaskísérőnek jelzik.

A Múzeumok Éjszakájára szóló belépőjegyeket a résztvevő múzeumok mellett a BKV jegypénztáraiban is meg lehet vásárolni június 16-án pénztárnyitástól. Kijelölt pénztáraink június 24-én  23.00-ig vannak nyitva, amelyről tájékoztatás a BKV honlapján található. A felnőtt jegy ára 1400, míg a gyermekjegyé 600 forint. Fontos tudni, hogy a rendezvényen történő részvételre feljogosító karszalag birtokában mind a Múzeumbuszok, mind a BKV összes nappali és éjszakai járata pénteken 16.00 órától szombat hajnali 5.00 óráig díjmentesen igénybe vehetők.

Szokásunkhoz híven a múzeumok közötti közlekedést megkönnyítendő különjárati Múzeumbuszokat indítunk az esemény napján, mindegyikük 18.00 és 2.30 között közlekedik. Az 1-es számú, Észak-Pesti Múzeumbusz körjárat a Nyugati pályaudvartól indul, és oda is ér vissza. A 2-es számú, Budai Múzeumbusz körjárat induló és érkező végállomása a Deák Ferenc tér. A 3-as számú, Dél-Pesti Múzeumbusz népligeti indulású és érkezésű. A 4-es számú, Ludwig Múzeumbusz körjárat a Ludwig Múzeumtól indul, s oda érkezik, míg az 5-ös számú, Óbudai Múzeumbusz körjárat Nyugati pályaudvari indulású és érkezésű.

A fent leírtakon felül, a szórakozni és kulturálódni vágyók közlekedését könnyítendő a 16A autóbuszok meghosszabbított üzemidővel, a Dísz tér irányában 2.40-ig, a Széll Kálmán tér felé pedig 2.35-ig közlekednek. A 34-es buszok 18.00 órától üzemzárásig a Szentendrei út - Záhony utca - Sujtás utca - Keled út - Szentendrei út útvonalat nem használják, helyette a Szentendrei úton egyenesen közlekednek tovább. Így nem érintik a Záhony utca és a Sújtás utca megállóikat, helyettük a 134-es buszok Záhony utcai megállóját használják.

Mozgásukban korlátozott utasaink szállítására két kisbusz áll rendelkezésre június 24-én, 18.00 órától másnap hajnali 2.30-ig. Aki igénybe venné valamelyiküket, kérjük, rendelje meg szolgáltatásunkat a Fődiszpécseri Szolgálat telefonszámán: 06/1-317-51-66. A járművek csak a 2-es, Budai és az 5-ös, Óbudai Múzeumbusz körjárat útvonalán vehetőek igénybe, a többi körjárat útvonalán az ott közlekedő járműveinkkel biztosítjuk az akadálymentes közlekedés lehetőségét.

Minden kedves utasunknak és a rendezvényen résztvevőknek jó szórakozást kívánunk!