BKV.hu

Következő szakaszban az M3 járműparkjának felújításáról szóló tender

2015-02-27 16:50:53

Megkezdődött az M3 metróvonal járműveinek korszerűsítéssel egybekötött felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás második szakasza. A 2014. november 22-én megjelent részvételi felhívásra hét jelentkezés érkezett. A részvételi szakaszban öt jelentkező által benyújtott jelentkezés érvényességét állapította meg a BKV Zrt.

 

A Kormány 1468/2014. (VIII. 19.) számú határozatában döntött a fővárosi közösségi közlekedés biztonságos működtetése érdekében szükséges feladatokról. A határozat nyomán a Fővárosi Közgyűlés elfogadta az M3-as metróvonal infrastruktúrájának és járműparkjának megújításával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról szóló javaslatot. A Fővárosi Közgyűlés 1267/2014. (VIII. 25.) számú határozatának megfelelően a Fővárosi Önkormányzattal és a BKK-val együttműködésben a BKV Zrt. elkészítette a járműfelújításra irányuló tender kiírásához szükséges dokumentumokat. Az eljárás előkészítésében részt vettek a METRÓÉRT Egyesület, valamint a BKV Zrt. érdekképviseleti szervezetei is.

 

A budapesti M3 metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújítása, és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítása tárgyú közbeszerzési eljárásban való részvételre 2014. december 30-ig lehetett jelentkezni. Az eljárás első szakaszában a jelentkezők szerződés teljesítésére való alkalmassága került értékelésre, két jelentkezés érvénytelenségét és öt  jelentkezés érvényességét állapította meg a BKV Zrt., így az eljárásban a széleskörű verseny biztosított. Az alkalmasnak minősített jelentkezést benyújtó cégek részére a BKV  Zrt.  felkérést küldött ajánlattételre, ezzel megkezdődött az eljárás ajánlattételi szakasza.  Az érvényes jelentkezést benyújtó cégekkel tárgyalásokra kerül sor, melyek célja, hogy a legkedvezőbb feltételekkel köthessen szerződést a BKV Zrt. A tárgyalások lezárását követően kerül majd kiküldésre a végleges szerződéstervezetet tartalmazó ajánlattételre való felhívás.

 

2015. február 27. 

 BKV Zrt.