BKV.hu

Köszönet a BKV-s hősöknek

2020-03-30 17:46:29


Mindig nagy büszkeséggel töltött el az, hogy a budapesti közösségi közlekedés legnagyobb résztvevőjét, a BKV-t vezethettem. Ez az érzés pedig ebben a mindenki számára nehéz és embert próbáló időszakban csak fokozódik.

A budapesti közlekedés üzemeltetése vitathatatlanul gazdasági kérdés is, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül az egyéb szempontokat sem. A jelenlegi helyzet pedig jobban rávilágít erre, mint eddig bármikor: a közlekedést emberek működtetik! Valós, húsvér szereplők a számok mögött.
Az a szakmai elhivatottság és elkötelezettség, ami azokat a munkatársaimat jellemzi, akik a járvány idején is a frontvonalban vagy a háttérben biztosítják a fővárosi közlekedést, nem csak példaértékű, hanem tiszteletreméltó is.

Ők azok a hősök, akiknek nem áll módjukban otthon maradni, ráadásul saját maguk és akár családjuk egészségét is kockára tehetik. 
Ezek a munkatársaim azok a hősök, akiket - ahogy az utasokat is - nap mint nap hazavárnak, akikért ugyanúgy aggódnak a szeretteik, és ők azok is, akik az arcukat adják a BKV-nak, mindennapi jelenlétükkel azt erősítik, hogy a BKV-ra lehet és tudnak is számítani, támaszkodni az emberek.

Ezt az értéket pedig kötelességünk megóvni, így mindenkit szeretnék biztosítani: a BKV vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a járművezetők és a járművek üzemre való felkészítését végző kollégák áldozatkész munkáját elismerje, honorálja és a jövőben is megbízható munkahelyet biztosítson mindenki számára.

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire büszkék vagyunk mindenkire, aki vállalja, hogy nap mint nap felveszi a munkát. Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy nagyra értékeljük mindenki kitartását és egyben ismételten támogatásunkról szeretnénk biztosítani mindenkit: biztos és stabil munkahely áll mögöttük.

Célunk - többek között - a busz ágazat költséghatékony és versenyképes működtetésének megteremtése és a többi ágazattal együtt történő integrált működtetése.

Az autóbuszos közlekedés kivitelezéséről, struktúrájáról vélhetően vannak egyéb elképzelések is, mint amit képviselünk, viszont a BKV jelenlegi szolgáltatását, szükségességét nehéz kétségbe vonni. Ezt Budapest városvezetése is többször elismerte, mint ahogy legutóbb is megköszönte a BKV munkavállalóinak helytállását és kifejezte, hogy a jövőben is számít a munkájukra.

Bolla Tibor
vezérigazgató
#bkv
#vigyázunkegymásra
#vigyázzunkegymásra