BKV.hu

Kollektív munkaügyi vitával folytatódnak a BKV-s bértárgyalások

2020-02-12 14:21:49

Bár a mai nap újra asztalhoz ültek a munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői, a béremelés mértékéről továbbra sem tudtak megállapodni. A BKV Zrt. vezetősége befogadta az érdekképviseletek által átadott felhívást, vagyis a tárgyalássorozat a továbbiakban – a jogszabályban előírt követelményeknek maximálisan megfelelve - kollektív munkaügyi vitával folytatódik.


A menedzsment továbbra is hangsúlyozza, hogy a tárgyalófelek egy oldalon állnak, hiszen közös cél és törekvés a szükséges és indokolt bérfejlesztés, viszont az érdekképviseleti követelés, valamint a munkáltatói ajánlat között több milliárdos különbség van, melynek áthidalása komoly forrásigénnyel bír.


A BKV Zrt. vezetősége azon a véleményen van, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetet, valamint a szektorra jellemző béremelési trendeket, folyamatokat figyelembe véve egy korrekt,  8 %-os, 5,6 milliárd forint összegű béremelési ajánlatcsomagot kínál az érdekképviseletek számára.


A cégvezetés  – ahogy az előző esztendőkben is – ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehetőségeihez mérten olyan hátteret biztosítson, ami egy mindenki számára előnyös és kölcsönös kompromisszumon alapuló bérmegállapodás elfogadását teszi lehetővé.

BKV Zrt.