BKV.hu

Kollektív munkaügyi vitát kezdeményeznek a szakszervezetek

2021-03-19 19:09:13

Március 19-én a BKV szakszervezetei kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek a bértárgyalások mielőbbi eredményes lezárása érdekében. Társaságunk vezetése eddig is próbált megállapodni a szakszervezetekkel a 2021-es év bérjellegű juttatásait érintően, de a megyegyezést a mostani, pandémiával súlyosbított, forráshiányos időszak megnehezítette.


 A mai napon kollektív munkaügyi vitát jelentettek be Társaságunk szakszervezetei. A szakszervezetek 6%-os bérfejlesztési és 10%-os cafeteria emelési igénnyel léptek fel. A kollektív munkaügyi vita azt jelenti, hogy ha hét napon belül nem születik megegyezés, sztrájk kezdeményezhető. Az egyeztetés ideje alatt is kezdeményezhető figyelmeztető sztrájk egy alkalommal, de annak időtartama a két órát nem haladhatja meg.


A bértárgyalás során a BKV Zrt. vezetése ígéretet tett arra, hogy – karöltve a Tulajdonossal – folyamatosan keresni fogja a szükséges források bevonásának lehetőségét. Bízunk benne, hogy ezek a törekvések sikerrel járnak, viszont a mostani, rendkívüli időszakban szükségünk van az érdekképviseletek megértő és türelmes támogatására is.
 
BKV Zrt.