BKV.hu

Kollégáink ismét Európa legjobb villamosvezetői

2016-04-25 16:55:00

2016. április 23-án rendezték meg Berlinben az V. Villamosvezető Európa-bajnokságot, melyen 17 ország 27 villamosvállalata képviseltette magát egy-egy csapattal. A versenyen Társaságunk színeiben Muli Eszter és Harsányi Antal kollégáink indultak, akik az igen erős mezőnyből kiemelkedő teljesítménnyel, és meggyőző fölénnyel bizonyultak a kontinens legjobbjainak.

 

A bajnokságon a résztvevő nagyvárosok villamosközlekedésének legjobbjai versengtek egymással, vezetéstechnikai tudásukat és gyakorlati felkészültségüket olyan versenyszámokban mérve össze, mint a célfékezés a jármű orrával, oldaltávolság-becslés, a jármű második ajtajával, kijelölt helyen történő pontos megállás, csatolva közlekedés (villamos tolása a hátsó kocsi vezetőállásából), illetve a már hagyományosnak számító, igen népszerű  villamos-bowling. A feladatok teljesítésének pontossága mellett a végrehajtás idejét is mérték és pontozták.

 

A versenyt hatalmas érdeklődés övezte, közel 18000 látogató kísérte figyelemmel az eseményeket.

 

A BKV csapata már második alkalommal győzedelmeskedett, legutóbb 2012-ben állhatott a dobogó legmagasabb fokán a Társaságunk által indított versenyzőpáros.

 

Gratulálunk Muli Eszter és Harsányi Antal kollégáinknak kiemelkedő teljesítményükhöz!