BKV.hu

Kiránduljon karosszékből! – Virtuális élmények vírus idejére a BKV-tól

2020-04-17 17:14:41

A tavasz beálltával korábban egyre-másra érkeztek a BKV szokásos, rendezvényekre hívogató közleményei. Egy éve ilyenkor már megnyitotta kapuit a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum, április végén pedig a Vasúti Járműjavító telephelyén rendezett nyílt napra vártuk az érdeklődőket.

Idén is számos nyílt nap, program, jubileumi megemlékezés szerepelt naptárunkban. De a jelenlegi járványhelyzet felülírta terveinket és felelős szolgáltatóként nem tehettünk mást, mint ­– egyelőre – lemondtuk rendezvényeinket. Közlekedésrajongóként azonban ­– hiszen mi magunk is azok vagyunk – szerettük volna, ha a BKV egyetlen hűséges szerelmesének sem kell lemondania teljesen vágya tárgyáról.

A Budavári Sikló 150 éves évfordulójáról március 2-án méltó módon megemlékeztünk, azonban az 50 éves budapesti metrót és a szintén 50. jubileumát ünneplő Zugligeti Libegőt – egyelőre – csak virtuális formában tudjuk együtt ünnepelni. Ehhez és más BKV-s kuriózumok bemutatásához igyekeztünk érdekes és izgalmas tartalmakat összeállítani.

Facebook-oldalunkon különleges információkat és ritka fotókat osztottunk meg az 50 éves metró múltjából, valamint játékokat is indítottunk a jubileumhoz kapcsolódóan: kvízünkre és cover fotó pályázatunkra várjuk a megfejtéseket és a pályamunkákat.

Bár tudjuk, a valós élményt nem pótolhatja semmi, most mégis Vlogunkat ajánljuk: posztjaink segítségével kicsit „kimozdulhatunk” otthonunkból, amíg nem ülhetünk újra a Libegőre, vagy mehetünk kirándulni a Fogaskerekűvel, sőt, egy-egy epizódban kicsit bepillanthatunk a BKV telephelyeinek életébe vagy akár áramátalakítójába, sőt, még a közönség elől zárt F4 objektumba, azaz az egykori Rákosi-bunkerbe is lemerészkedhetünk. Az egyes posztokat youtube csatornánkon tekinthetik meg: (https://www.youtube.com/playlist?list=PLQgEd3zmr6gNl4a6VB75ZVStiYtADizdI)

Újranyitásig honlapunkon virtuális múzeum túráink segítségével akár a fotelből is ellátogathatnak a BKV két múzeumába. Az alábbi linkeken a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum állandó kiállítását barangolhatják be virtuálisan.

(https://www.bkv.hu/hu/muzeumok/virtualis_tura_a_foldalatti_vasuti_muzeumban)

(https://www.bkv.hu/hu/muzeumok/virtualis_tura_a_szentendrei_varosi_tomegkozlekedesi_muzeumban)

Facebook -oldalunkon pedig rendszeresen válogatunk múzeumaink tárlatainak anyagából. (https://www.facebook.com/bkvzrt1/)

Amint újra lehetőségünk lesz rá, találkozunk nyílt napjainkon, programjainkon! Addig is kövessenek minket hivatalos Facebook oldalunkon, Vlogunk segítségével lessenek be utasaink számára zárt területeinkre, és barangolják be virtuálisan múzeumainkat, mindezt kényelmesen és biztonságosan: otthonról.

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz utasaink és dolgozóink védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választottuk el járművezetőinket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítunk dolgozóinknak és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. Továbbra is arra törekszünk, hogy miden eszközzel megelőzzük, vagy legalább lassítsuk a járvány terjedését, miközben munkánkkal hozzájáruljunk a város működéséhez.

Intézkedéseinkről bővebben itt olvashatnak: https://www.bkv.hu/hu/koronavirus

 

BKV Zrt.