BKV.hu

Kicsi busz nagy tesztje


Közel hat héten át bizonyíthat a Budai Várban a  MolitusBusS91

A Molitus Kft., a Rába Jármű Kft. és a Webasto-Hungária Kft. közös fejlesztése, az  S91-es midibusz 2011. július 12. és augusztus 22. között rója a kilométereket a várbusz, azaz a 16-os járat útvonalán. A nyár várhatóan legforróbb heteiben, szűk utcák és meredek emelkedők között, a turistaszezon csúcsidőszakában vizsgázik ismét a Rába alvázra épített magyar jármű.


A három évvel ezelőtti tesztelés idején még MidiCity S91-esre hallgató midibusz azóta a környezetvédelem terén is előrelépett: 115 kW-os Daimler motorja - a tökéletesített kipufogórendszernek köszönhetően - megkapta az Euro5-ös minősítést. A jármű belső hőmérsékletét a nyitható, színezett oldalablakok segítségével az utasok is szabályozhatják, de nagy melegben valódi komfortot a teljeskörű utastéri légkondicionálás biztosít. A levegő hűtése mellett pollenszűrő, frisslevegő- és szmog üzemmód, temperált szellőztetés, valamint diffúz levegőelosztás kényezteti a járaton utazókat. Ha tél volna, próbára tehetnénk az ajtóknál található részleges padlófűtést, a radiátorokat, sőt, a tetőfűtést is. A kerekesszékkel érkezőknek sem kell bosszankodniuk: közlekedésüket a második ajtónál mechanikusan működtethető rámpa segíti, a ma már elmaradhatatlan térdeplőfunkcióval együtt. A midibusz részletesebb műszaki paramétereit, menetrendjét, valamint a róla készült fotókat - köztük valamennyi, korábban tesztelt jármű adatait - megtalálhatják a BKV Zrt. weboldalán, a BKV-ZÓ menüpont alatt, a Járműtesztekre kattintva.

Amint az immár hagyomány, a tesztautóbuszon való utazás most is ingyenes, cserébe mindössze annyi a kérésünk, hogy osszák meg velünk az utazás során tapasztalt benyomásaikat. Kérjük, írjanak nekünk az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre, illetve honlapunk online ügyfélszolgálatára, de ha szívesebben mondanák el észrevételeiket élőszóban, ügyfélszolgálati munkatársaink a BKV-INFO 06-1-258-4636-os telefonszámán várják hívásukat. Különösen számítunk utasaink véleményére az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőséget illetően, de fontos szempont az utazás során tapasztalt komfortérzet, az utastájékoztatás minősége, valamint a jármű megjelenése, esztétikuma is.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV együttes célkitűzése a minőségi, vonzó közösségi közlekedés megteremtése. Kérjük, segítse ön is munkánkat - véleménye fontos nekünk!