BKV.hu

Kábelt loptak a H5-ös hév és a 37A villamos vonalán

2012. november 28-án, szerda este ismeretlen elkövetők nyolc oszlopköznyi légkábelt eltulajdonítottak a H5-ös hév vonalán, Csillaghegy állomás közelében. A hév forgalma fenntartható maradt, azonban az áramkorlátozás miatt szükség volt lassújel elrendelésére. A korlátozást a kábelek pótlásáig fenn kell tartanunk. A lopási kár megközelítőleg 2 millió forint, a helyreállítás értéke pedig 5 millió forint. 2012. november 29-én, csütörtökön a VIII. kerületi Asztalos Sándor utcai felüljárón, a 37A villamos vonalán ismeretlen elkövetők két felsővezeték oszlopon megrongálták a kábelszekrényt, illetve 26-26 méter betáplálási kábelt eltulajdonítottak. Az eset a villamosforgalmat nem akadályozta. A lopási kár megközelítőleg 700 ezer forint.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.
 
Budapesti Közlekedési Központ