BKV.hu

Kábellopások a kőbányai villamosvonalakon

Ezúttal a X. kerületben, a 28-as és 37-es villamosok vonaláról tűnt el 150 méter légkábel és 48 méter betáplálási kábel, miközben a tolvajok két kábelszekrényt is megrongáltak. Az anyagi kár meghaladja a kétmillió forintot.
 
A szakemberek pénteken délelőtt háromnegyed tízkor észlelték, hogy a 37-es villamos vonalán, a Salgótarjáni út - MÁV X. kapunál ismeretlenek megrongáltak két kábelszekrényt, és 48 méter betáplálási kábelt is eltulajdonítottak. Ugyancsak a X. kerületben, a Maglódi út és a Gitár utca kereszteződésénél már 150 méter légkábelt vágtak le és vittek el a felsővezeték-tartó oszlopokról. Bár a 37-es, illetve a 28-as és 28A jelű villamosok forgalmában a két eset nem okozott fennakadást, az anyagi kár jelentős: körülbelül kétmillió forint.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.
 
Budapesti Közlekedési Központ