BKV.hu

Kábellopás miatt nem jár a H6-os hév

2012-09-04 08:38:22
A szakemberek kedden hajnali 04:10-kor észlelték, hogy a H6-os hév vonalán a Helsinki út és a Nagysándor József utca csomópontjánál történt tápkábel-lopás, emiatt áramszünet következett be a vonalon. Az áramszünet és a rongálás helyreállítása miatt nem közlekednek a H6-os hév szerelvényei Közvágóhíd H és Soroksár, Hősök tere H állomások között. Ezen a szakaszon a vonatok helyett autóbuszok szállítják utasainkat. A H6-os hév forgalma a szakemberek becslése szerint a megrongált vezetékek helyreállítása után, várhatóan délelőtt tíz óra körül indulat meg az érintett szakaszon.

A tolvajok által okozott kár a becslések szerint 150 ezer forint.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, és minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.

A  tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez mérten a helyreállítás ideje alatt is zavartalan legyen a forgalom. Az átszállások okozta kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük a H6-os hév utasainak türelmét és megértését!

Budapesti Közlekedési Központ