BKV.hu

Június 16-án kezdődik az 59-es villamosvonal Nagyenyed utcai szakaszának felújítása

2021-06-09 10:50:17

Az 59-es villamosvonal Nagyenyed utcai szakaszának felújítására június 16-tól várhatóan augusztus első hetéig megtörténik. A rekonstrukciót a pálya leromlott állapota indokolta, az alkalmazott technológiának köszönhetően utasaink számára gyorsabb és komfortosabb villamosközlekedést valósítunk meg.
 
Június 16-tól augusztus első hetéig az 59-es villamosvonal Nagyenyed utcai szakaszának felújítását végzi a BKV Zrt. megbízott kivitelezője. A pályaszakaszt érő jelentős terhelés, valamint a folyamatos közúti forgalom okozta állagromlás tette szükségessé a rekonstrukciót, az alkalmazott technológia kiválasztása során pedig a forgalmi, közlekedési, földrajzi és építhetőségi sajátosságokat is figyelembe kellett vennünk.
 
A korábbi vágány helyére - a 4-es és 6-os villamosvonalon is használt és jól bevált - korszerű, előregyártott, sínkörülöntéses vasbeton lemezes felépítmény épül, ami időtállóbb felépítményt eredményez, valamint a szezonális javítások, beavatkozások időigényét is csökkenti.
 
A felújításnak köszönhetően a Nagyenyed utcában, az Alkotás utca és Böszörményi út közötti szakaszon összesen 2 x 302 méter hosszú vágányszakasz, valamint a pályához közvetlenül csatlakozó aszfaltburkolat újul meg. A munkálatok részét képezik még az Alkotás úti és a Böszörményi úti ív villamospályáinak átépítése is, ami szintén a villamosközlekedés fejlesztését, valamint utasainknak nyújtott kiszámítható szolgáltatásunkat szavatolja.
 
A munkavégzés ideje alatt a Nagyenyed utca érintett szakaszán a Böszörményi út irányába a forgalom lezárásra kerül, míg a Déli pályaudvar megközelítése közúton továbbra is biztosított marad.
 
Az esetleges kellemetlenségek miatt utasaink türelmét és megértését kérjük és köszönjük!
 

 
BKV Zrt.