BKV.hu

Júliusban „virágba borul” egyik belvárosi villamosvonalunk 25 megállója

2021-07-01 11:22:29

A Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége művészeti kiállítást szervez a 47-49-es villamosvonal belvárosi szakaszának 25 megállójába, A gyönyörök kertje címmel. A Citylight plakátokon megjelenő, holland képzőművészek, fotómvészek és designerek által készített alkotások mindegyike Hollandia jelképét, a virágot ábrázolja  valamilyen művészi formában és felfogásban.
Utasaink már megszokhatták, hogy időről-időre találkozhatnak a BKV területein különböző kulturális és művészeti projektekkel, koncertekkel, kiállításokkal.

Ezúttal július 1. és 31. között a 47-49-es villamosvonal 25 megállójában a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége és a BKV villamosmegállóiban található Citylight plakáthelyek tulajdonosa, a JCDecaux Hungary együttműködésében látható művészeti plakátkiállítás, amely a virágmotívumot dolgozza fel számos alkotó és designer közreműködésével.


A BKV-tól nem áll távol az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések felkarolása, pártolása. A magunk eszközeivel mi is igyekszünk minden lehetőséget megragadni arra, hogy - elsődleges feladatunk, a közösségi közlekedési szolgáltatás ellátása mellett -  Budapest lakói és a fővárosban közlekedők számára kulturális értékeket is közvetítsünk vagy tevékeny részesei legyünk ilyen akcióknak. Ezért is örülünk, hogy a mai napon induló kiállításnak köszönhetően egy hónapig virágba borulhatnak – még ha nem is a hagyományos értelemben – az egyik legtöbbek által használt villamosvonalunk megállói.


Reméljük, hogy az alkotások derűsebbé teszik majd utazásukat!

BKV Zrt.