BKV.hu

Jubileumi bélyegen a Budavári Sikló és a Zugligeti Libegő

2020-05-12 11:00:04

Május 11-e a Közlekedési Kultúra Napja. Ebből az alkalomból a Magyar Posta Zrt. két új, a BKV és a közösségi közlekedés iránt érdeklődők számára is különleges bélyeget bocsát ki. Számunkra öröm minden olyan kezdeményezés, amely a budapesti közösségi közlekedés múltjában és jelenében rejlő értékekre hívja fel a figyelmet, vagy mutatja meg azokat, ezért mi is nagy büszkeséggel mutatjuk meg ezt a két új postabélyeget.

A Magyar Posta Zrt. a Közlekedési Kultúra Napján bocsátja ki két új bélyegét, amelyek a BKV egy-egy különleges járművéhez kapcsolódnak. A 2020-ban 150 éves Budavári Sikló és a szintén ebben az évben 50 éves Zugligeti Libegő szerepel egy-egy alkalmi bélyegen.

A Siklót bemutató darab Kara György grafikusművész munkája. Azonban nemcsak a Sikló Margit elnevezésű kocsijával és a dunai látképpel díszített bélyeggel találkozhatnak ebben a jubileumi évben, hanem egy erre az alkalomra tervezett borítékkal és egy alkalmi bélyegzővel is, amelyen a Sikló stilizált rajza látható.

A Libegőt bemutató bélyeg Hefelle Glória grafikusművész tervei alapján készült, fő motívuma maga a Zugligeti Libegő a páratlan panorámájával. Az alkalomra kiadott borítékon a János-hegyi végállomás épülete, míg az alkalmi bélyegzőn egy függőszék stilizált rajza látható.

Most a Magyar Posta e két újdonságát mutattuk be, de az elmúlt évtizedekben számos, a budapesti közösségi közlekedést megjelenítő bélyegen csodálhattuk már meg a BKV egy-egy járművét vagy érdekességét. Ezekről facebook oldalunkon találhatnak érdekességeket.

https://www.facebook.com/bkvzrt1/

 

 

 

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz utasaink és dolgozóink védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választottuk el járművezetőinket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítottunk dolgozóinknak és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. Továbbra is arra törekszünk, hogy miden eszközzel megelőzzük, vagy legalább lassítsuk a járvány terjedését, miközben munkánkkal hozzájáruljunk a város működéséhez. Intézkedéseinkről bővebben itt olvashatnak: https://www.bkv.hu/hu/koronavirus.

 

BKV Zrt.