BKV.hu

Járni fog a villamos Halottak Napján az Új Köztemetőhöz

2018-10-09 07:45:52

Több internetes sajtóorgánum állításával szemben a Mindenszentek környéki ünnepek alatt a villamosközlekedés nem lehetetlenül el az Újköztemető irányába, annak ellenére, hogy a BKV Zrt. október 14-én a Fiumei úton vágányzárral egybekötött két hónapos felújításba kezd. A 24-es, a 28-as és a 37-es villamosok a vonalak nagy részén zavartalanul közlekednek az ünnepi időszakban is.
 
 
A 24-es villamosok a Közvágóhíd – Orczy tér szakaszon, a 28-as villamosok a Kőbányai út (Orczy tér) – Izraelita temető, a 37-es villamosok az Orczy tér – Köztemető között folyamatosan közlekednek majd. Autóbuszos pótlás csak a kieső – rövid – szakaszokon lesz: a 28-as, 37-es villamosok vonalán a Népszínház utca – Orczy tér között, a 24-es villamosok vonalán pedig a Keleti pályaudvar – Orczy tér között.  Az érintett villamosvonalak – amennyiben a buszpótlás nem vonzó utasaink számára – más megközelítési módokon is elérhetőek, a kérdéses villamosokra számos egyéb átszállási lehetőség igénybe vehető. Hangsúlyozzuk tehát, hogy a 24-es, a 28-as és a 37-es villamosok a vonalak nagy részén zavartalanul közlekednek az ünnepi időszakban is.
 
Ahogy a megjelent cikkek is elismerik, a felújítás elkerülhetetlen, a vasúti pálya állapota kritikus. A BKV Zrt. már 2015 óta tervezi a beruházási munka végrehajtását. Az összetett beruházást megelőző hosszas előkészítési, tervezési, közbeszerzési, felkészülési munka a szerződés megkötésével idén augusztusban zárult. A vágányzár idejét is körültekintően, más projektekkel összehangoltan kell meghatározni. Műszaki okokból a téli időszak már nem alkalmas vasúti pálya építésére, az csak fagymentes időjárás alatt végezhető megfelelő minőségben. A munkavégzés időpontja valamennyi körülmény figyelembevételével került ütemezésre.
 
A felújítás idejére kérjük utazóközönségünk türelmét és megértését! A felújítást követően ismét korszerű, sebességkorlátozás-mentes, kiváló állapotú pályán haladhatnak villamosaink, hosszú távra biztosítva utasaink kiszolgálását!
 
A BKK, ahogy eddig minden évben, idén is megfelelő eljutási lehetőséget biztosít majd a Mindenszentek ünnepe idején valamennyi temetőhöz, így az Új Köztemetőhöz is. A 28-as és 37-es villamosok vonalán a Népszínház utcai szakaszon ugyan pótlóbuszokkal lehet majd utazni, ugyanakkor az Orczy tértől az ÚJ Köztemető felé változatlanul el lehet jutni a villamosokkal.
Emellett a BKK új rendkívüli gyorsjáratot is indít az M2-es metró Örs vezér tere és az M3-as metró Kőbánya-Kispest végállomása között az ÚJ Köztemető elérésének segítése érdekében, amely sűrű közlekedéssel és nagy kapacitású csuklós autóbuszokkal biztosítja a temető belváros felőli gyors elérését a M2-es vagy M3-as metróról átszállva. Emellett a korábbi éveknek megfelelően sűrűbben és csuklós autóbuszokkal közlekedik 95-ös, a 68-as, 202E járat, és ugyancsak sűrítve közlekednek a villamosjáratok az Orczy tér és az Új Köztemető között.
A részletes forgalmi rendről a BKK rövidesen bővebb tájékoztatást ad.