BKV.hu

Járművezető érte tetten a rongálókat

Augusztus 2-án, csütörtökön az esti órákban a 230-as autóbusz vezetője rongáló fiatalokat ért tetten. A kár értékének felmérése folyamatban van.
 
Csütörtök este 19 óra után pár perccel a XIII. kerületben a Reitter Ferenc utca és a Szegedi út kereszteződésénél a 230-as járaton az autóbuszvezető három rongáló fiatalra lett figyelmes. A BKV dolgozója példaszerűen járt el: feltartotta a fiatalokat a rendőrség kiérkezéséig. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen kollégáink vannak.
 
A Budapesti Közlekedési Központra és a BKV-ra különösen nagy terhet rónak a járművek utasterében és külső burkolatán, illetve az állomásokon keletkező, vandalizmus, graffitik, rongálások által okozott károk, amelyek helyreállítására évente nagyjából 100 millió forintot költünk. A tetten ért személyek, vagy ismeretlen tettesek ellen természetesen minden esetben feljelentést teszünk. Ezúton köszönjük meg a közreműködését és a segítségét utasainknak, kollégáinknak, a rendőrségnek, illetve mindenkinek, aki hozzájárult az elmúlt időszakban a rongálások tetteseinek könnyebb azonosításához.
 
A BKK és a BKV örömére szolgál, hogy a munkavállalóink valóban megtesznek minden tőlük telhetőt a színvonalasabb szolgáltatás érdekében, és védik eszközeinket. Azonban a járművek tisztaságának, lehető legjobb állapotának megőrzéséhez, állagának megóvásához az utasok segítségére is szükség van. Épp ezért kérjük Önöket, ha hasonló esetet észlelnek, ne habozzanak jelezni azt a járművezetőnek: együtt könnyebben és sikeresebben óvhatjuk a közösségünket szolgáló értékeket.
 
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.