BKV.hu

Ismét zenél a metró

2019-03-21 16:16:31

A főváros életében a BKV megkerülhetetlen és egy-egy utazási élmény kihathat a résztvevők egész napjára. Arra törekszünk, hogy ezek az élmények mind pozitívabbak legyenek, ezért utasaink és a magunk örömére – a személyszállításon túl - mind hangsúlyosabban próbálunk kultúraközvetítő szerepet is vállalni.  Az elmúlt években gyakrabban csendült fel járműveinken és megállóinkban a zene, hogy pár percre kizökkenjünk a rohanó élet diktálta automatizmusból.
A Magyar Állami Operaház művészei nem először vendégeskednek a BKV Zrt. területén, a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében is láthattak, hallhattak már utasaink Bach kantátát metrómegállóban. Szakítva a hagyományokkal, most az Erkel Színházhoz szinte szervesen kapcsolódó II. János Pál pápa téri megálló peronján hangzik fel egy csipetnyi az óriási életműből. Bízunk benne, hogy a Kávékantáta hangjai örömet szereznek zenekedvelő utasainknak, és szívesen állnak meg pár percre március 23-án 11.00 órakor, hogy a színvonalas előadástól feltöltődve siessenek majd tovább.
A Metrókoncert karmestere Oberfrank Péter, közreműködnek: Váradi Zita, Megyesi Zoltán, Bátki Fazekas Zoltán, és a Magyar Állami Operaház zenekara.
BKV Zrt.