BKV.hu

Ismét kábeltolvajok rongáltak több HÉV-vonalon, az anyagi kár jelentős

Két, egymást követő éjszaka is kárt okoztak a kábeltolvajok a HÉV-vonalakon. Az esetek ugyan nem akadályozzák a forgalmat, az anyagi kár azonban jelentős, együttesen 5,3 millió forint.
 
Július 23-án, hétfőn késő este jelentették a szakemberek, hogy a H5-ös (Szentendrei) HÉV vonalán az Árpád híd és a Filatorigát megállóhelyek között mintegy 480 méternyi tápkábelt tulajdonítottak el ismeretlenek. Az anyagi kár becsült értéke 4,8 millió forint. A BKV szakemberei még az éjszaka során pótolták az ellopott vezetéket.
 
Július 24-ére, keddre virradó éjjel a H7-es (Csepeli) HÉV vonalán a Kvassay áramátalakítónál ismeretlenek ugyancsak elloptak 30 méter kábelt, illetve megrongáltak 2 darab áramellátási szekrényt. Az eset a vonatforgalmat nem akadályozza, a helyreállítás már folyamatban van, a becsült anyagi kár itt 500 ezer forint.
 
A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal szoros együttműködésben minden rendelkezésünkre álló eszközzel fel fogunk lépni a kábellopások visszaszorítása érdekében, a hasonló bűncselekmények száma azonban sajnálatos módon egyre növekszik Budapest területén.
 
Budapesti Közlekedési Központ