BKV.hu

Ismét kábelt loptak a H6-os hév vonalán

 
Hétfőn délelőtt több kábellopásról is jelzést kapott a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere. Mindkét esetben a H6-os hév vonalán rongálták meg az áramellátó hálózatot a tettesek. 3, 2 millió forintnyi kárt okoztak.
 
Hétfőn délelőtt kilenc órakor érkezett a BKK fődiszpécseréhez a jelzés, hogy a H6-os hév vonalán, a Dunaharaszti határában lévő M0-ás híd térségében 120 méternyi betáplálási kábelt tulajdonítottak el ismeretlenek. Az eset a vonatforgalomban fennakadást nem okozott, az anyagi kár itt hozzávetőlegesen 1,5 millió forint.
 
Délelőtt 11:22-kor érkezett a jelzés a BKK fődiszpécseréhez a jelzés, hogy ugyancsak a H6-os hév vonalán a Torontál utcánál egyszer 80 méternyi, 240 mm keresztmetszetű és egyszer 160 méternyi, 150 mm keresztmetszetű vezetéket loptak el. Az anyagi kár itt hozzávetőlegesen 1,7 millió forint az elsődleges becslések szerint. Az eset a vonatforgalomban nem okozott fennakadást.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.
 
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.