BKV.hu

Ismét BKV-s kiadványt adunk a Múzeumok Éjszakája karszalag mellé!

2022-06-10 13:09:00

A Földalatti Vasúti Múzeum idén is részt vesz a Múzeumok éjszakája programsorozaton, amelyet június 25-én rendeznek. Aki nálunk veszi meg a rendezvény karszalagját, jó szokásunkhoz híven újra egy szép kiadvánnyal lesz gazdagabb. A BKV 50. évfordulójára kiadott, 2018-as, 60 oldalas, színes prospektusban fél évszázad ikonikus járműveivel találkozhatnak. Az első 100 karszalag vásárlója juthat hozzá.

Jövő héten látható utoljára a Zöldülő BKV című kiállítás a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban, amely a BKV legjelentősebb környezettudatos fejlesztéseit, beruházásait mutatja be. Az információs anyag mellé került 300 fotó nagy részét utasaink küldték be az elmúlt 3 évben. A művészi értékkel bíró képek járműállományunkat, infrastruktúránkat mutatják be két monitoron.

A régi alagútszakaszban kialakított múzeum állandó kiállítását megtekintve igazán autentikus környezetben – a muzeális járművek mellett tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével – ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV történetét.

 

A múzeum címe: Budapest, Deák tér, aluljáró.

Nyitva: hétfő kivételével 10 és 17 óra között.

Érvényes jegyáraink:

Felnőtt: 350 Ft

Diák és nyugdíjas: 280 Ft

Fotó- és videójegy: 500 Ft

További információk a múzeumról ide kattintva érhető el:

https://www.bkv.hu/hu/tortenelmunk/foldalatti_vasuti_muzeum_budapest

Már válthatók a Múzeumok Éjszakája karszalagos jegyek a múzeum pénztárában – a BKV 50. évfordulójára készült exkluzív kiadványt adunk az első 100 karszalag mellé!

Múzeumok Éjszakája karszalagok ára:

  • Felnőtt jegy: 2200 Ft
  • Gyermekjegy (6-18 év): 1000 Ft
  • 6 éves kor alatt ingyenes

Idén 30 éves szentendrei múzeumunk szombatonként a legendás UV-villamosok szerelmeseit várja egy szimulátorral, amit bárki kipróbálhat. Az UV szétbontásával készített ipartörténeti emlék a hetvenes években segítette a villamosvezetők oktatását a BKV-nál. Erről többet megtudhat ide kattintva:

https://www.bkv.hu/hu/magunkrol/sajtoszoba/szombatonkent_varjuk_a_ganz_uv_rajongoit_szentendrere_20210513

A Ganz, majd Ganz-MÁVAG és a Ganz Villamossági Művek által gyártott, legendássá vált UV villamosokból kilenc év alatt – 1956 és 1965 között – 375 darabot szerzett be a Fővárosi Villamosvasút (FVV). Az UV nemcsak a legnagyobb darabszámban gyártott magyar villamostípus, hanem a fővárosi közlekedés legnagyobb mennyiségben használt villamosa is lett. Mintegy ötven évig a fővárosi utcakép elválaszthatatlan részét képezték, egészen a Combinók beiktatásáig voltak jelen Budapest közlekedésében. Több típusát is bemutatjuk múzeumunkban.

 

A múzeum címe: Szentendre, Dózsa György út 3. (közvetlenül a HÉV végállomás és a Volán pályaudvar mellett).

Nyitva április 1-től október 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között.

Érvényes jegyáraink:

Felnőtt: 350 Ft

Diák és nyugdíjas: 280 Ft

Fotó- és videójegy: 500 Ft

 

Kövesse a BKV-t:

 

BKV Zrt.

 

2022. június 10.