BKV.hu

Ismét BKV-s ajándék jár a Múzeumok Éjszakája karszalag mellé

2023-06-12 11:54:00

A Földalatti Vasúti Múzeum idén is részt vesz a Múzeumok éjszakája programsorozaton. Aki a Deák téri múzeumban veszi meg karszalagját, a belépő mellé, idén is BKV-s ajándéktárgyat kap.

 

Új tárlattal várja a látogatókat június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján a BKV Földalatti Vasúti Múzeuma. Az idén is érdemes lesz itt kezdeni az estét, az első száz karszalagot vásárló ugyanis BKV-s nyakpántot kap ajándékba a jegy mellé. A karszalaggal a Múzeumok Éjszakája programhoz csatlakozott valamennyi budapesti múzeum és kulturális intézmény látogatható június 24-én éjszaka.

 

A Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum új tárlata a 150 éves Budapest közlekedéstörténetét mutatja be. Mióta működik a fogaskerekű vasút? Mikor állt munkába az első női kalauz? Mikor vezették be a térképes átszállójegyeket? Melyik vonalon közlekedett az első trolibusz? Mikor kezdődött az M2 metró építése? Mikor adták át a Libegőt? Mikor jelentek meg a Combinok a 4-es 6-os viszonylaton? Mikor álltak forgalomba az első hibrid üzemű autóbuszok? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik megnézik a gyűjteményt. Az időszaki kiállításon újra találkozhatnak majd azokkal a képekkel és információs anyagokkal is, amelyek májusban az 510-514 kocsikból álló metrószerelvényen, az M2-es vonalon voltak láthatók.

 

A múzeum állandó kiállítását igazán autentikus környezetben, egy régi alagútszakaszban alakították ki. A muzeális járművek mellett a látogatók tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV, vagyis a kisföldalatti történetét. A Múzeumok éjszakáján éjfélig várja a látogatókat a BKV Földalatti Vasúti Múzeuma. A karszalagok már 06.13-tól megvásárolhatók.

 

Múzeumok Éjszakája karszalagok ára:

  • Felnőttkarszalag: 2500 Ft
  • Gyermekkarszalag (6-18 év): 1200 Ft
  • 6 éves kor alatt a belépés ingyenes

 

A Földalatti Vasúti Múzeum címe: Budapest, Deák tér, aluljáró

Nyitva: hétfő kivételével 10 és 17 óra között

 

Jegyárak:

Felnőtt: 350 Ft

Diák és nyugdíjas: 280 Ft

Fotó- és videójegy: 500 Ft

 

További információk a múzeumról: https://www.bkv.hu/hu/tortenelmunk/foldalatti_vasuti_muzeum_budapest

 

Kövesse a BKV internetes oldalait is!

 

BKV Zrt.

2023.06.12.