BKV.hu

Ismeretlenek bántalmazták az 51-es villamos vezetőjét a Mester utcánál

2012-07-14 20:43:36
Július 14-én, szombaton délután 17 órakor két férfi bántalmazta az 51-es villamos vezetőjét a jármű Mester utcai (Ferenc körút) végállomásán. A támadók elmenekültek, a jűrművezetőt a mentő kórházba szállította.
 
A járművezető a végállomáson éppen vezetőállást váltott, amikor jelezte a járműre éppen felszállt két utasnak, hogy a náluk lévő nagytestű kutyára tegyenek szájkosarat, hiszen anélkül nem szállítható. A két férfi ezt követően a szabályokat betartató villamosvezetőre támadt, többször arcon ütötték, majd elmenekültek a helyszínről. A kiérkező rendőrök már nem találták ott őket, az ügyben a IX. kerületi rendőrkapitányság fog várhatóan eljárást indítani. A járművezetőt a mentők kórházba szállították, az eset üzemi balesetnek minősül.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. bízik benne, hogy a rendőrség hamarosan elfogja az elkövetőket, egyébként pedig minden rendelkezésünkre álló eszközünkkel fel kívánunk lépni a jövőben is a munkájukat végző, közfeladatot ellátó kollégáinkat bántalmazók ellen, például az újonnan forgalomba álló járműveken kamerák telepítése útján.

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.