BKV.hu

Irány a Hungária! - két év után újra nyílt nap a BKV-nál

A több mint kétévesre nyúlt kényszerpihenő után a lehető leghagyományosabb módon, személyesen találkozhatunk a Hungária kocsiszínben. Május 28-i, gyermeknappal egybekötött rendezvényünkre várjuk a városi közlekedés szerelmeseit, a járműrajongókat, a BKV iránt érdeklődőket, gyermekeket és szüleiket.

A nagy találkozásnak az 1902-ben épített, többször átalakított, felújított Hungária kocsiszín biztosít helyszínt, ami 2006 óta a Combino villamosok otthona. A nyílt napon működés közben is megtekinthető lesz a kocsiszín különlegessége, az a beépített emelőberendezés, amely teljes, 54 méteres hosszában tudja megemelni a nagykörúti „cirkálókat”.

A látogatók hangulatát tovább emeli a vezetett csarnoklátogatás, és a ritka lehetőség, hogy a Hógéppel utazhassanak. Ez a két program előzetes regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linkeken lehet megtenni:

  • Csarnoklátogatás
  • Hógép ingázás


További programok: Álmok Álmodói interaktív kiállítás, a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági élményprogramja,  járműkiállítás. A gyerekeket arcfestés is várja, a felnőtteket pedig a toborzó villamos.

Szintén a gyermekek érdeklődésére tart számot a BKV-s nyílt napok újonca, a Hungária kocsiszínben debütáló Gördűlő játszóház, ami már sokak számára ismerős lehet YouTube csatornánk Vlog sorozatából. Társaságunk különleges játszóbusza – amit egy duplacsuklós Van Hool járműből alakítottunk ki, és kívülről a BKV rajzpályázatára érkezett nyertes művek díszítenek – 2021 óta várja, hogy a szélesebb közönség elé lépve vehessen részt első nyílt napján.

Aki figyelmesen jár-kel nyílt napunkon, nem csak a Gördülő játszóház oldalán találkozhat majd a közlekedés iránt rajongó gyermekek, fiatalok műveivel. Lezárult ugyanis a BKV Gurulós történetek címmel meghirdetett mese- és novellapályázata. A beérkezett számos és sokszínű írásműből három fős szakmai zsűri – Pásztohy Panka (író, illusztrátor), Nyáry Krisztián (író, irodalomtörténész, könyvkiadó) és Rényi Ádám (író, könyvkiadó, kommunikációs szakember) – választotta ki két korcsoportban a „dobogós” helyezetteket, akiknek gyermeknapi rendezvényünkön adjuk át díjaikat. A meséket pedig a nagyközönség is megismerheti: a 43 írást mesekönyv formájában mindenki megvásárolhatja majd webshopunkban!

A nyílt napra a belépés továbbra is ingyenes!


A rendezvény helyszíne, időpontja:
Időpont: 2022. május 28., szombat 10:00 – 16:00
Helyszín: Hungária kocsiszín, 1087 Budapest Brüll Alfréd utca 1.

A vasárnap sem telhet különleges program, különleges jármű nélkül! Május 29-én délután a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között az Amszterdamot is megjárt 2624-es pályaszámú, G típusú nosztalgia villamossal utazhatnak az érdeklődők. Az esti járatokon a naplemente varázsol romantikus hangulatot, és kínál különleges kilátást Nagyhíd megállónál.

2022. május 26.
BKV Zrt.