BKV.hu

II. Villamosvezető Európa-Bajnokság Budapesten

2013-11-20 15:52:53

A BKV Zrt. két munkavállalójának tavalyi nagyszerű sikerét követően idén hazai pályán rendezhetjük meg november 23-24-én (szombat-vasárnap) a II. Villamosvezető Európa-Bajnokságot. A rendezvényen 14 európai nagyváros képviselteti magát. Az esemény fővédnöke Tarlós István főpolgármester.
 
Az idei Európa-Bajnokság házigazdája a BKV Zrt., de természetesen résztvevőként is szerepel Társaságunk, hiszen - mint a tavalyi győztes - jó esélyekkel indulunk.
Emlékezetes, hogy a tavalyi drezdai versenyen a kéttagú magyar csapat Ledniczki Zsuzsanna és Veperdi Tamás nagyszerű teljesítményével utasította maga mögé a többi résztvevőt, miközben olyan villamossal kellett versenyezniük, amely nem közlekedik egyetlen magyar városban sem.
 
Az idei megmérettetésen további városok képviseltetik magukat: Debrecen, Szeged, Berlin, Drezda, Rotterdam, Bécs, Barcelona, Nagyvárad, Firenze, Stuttgart, Lipcse, Manchester, Párizs.
 
November 23-án szombaton a sorsolás mellett még a gyakorlásé lesz a főszerep, majd ezt követően derül ki, hogy ki a legjobb, ugyanis vasárnap már élesben, a kilátogató érdeklődők előtt zajlik a verseny a Hungária kocsiszín melletti Sport utcában.
 
Vasárnap a Hungária kocsiszín egy részét megnyitjuk a nagyközönség előtt, ahol villamos kiállítással és számos érdekességgel várjuk a látogatókat szakmai partnerünkkel, a Nemzeti Közlekedési Hatósággal együtt. A járművezetői hivatás iránt érdeklődők alkalmasságát a hatóság szakemberei ingyenesen mérik fel pályaalkalmasságvizsgáló berendezések segítségével, a gyermekek és szüleik a közlekedés szabályairól meglévő ismereteit KRESZ teszteken lehet felfrissíteni az erre a célra berendezett Combino villamoson.  A kocsiszín területén megtekinthetők Budapest villamosközlekedésének jellemző járművei a százéves nosztalgia villamostól a legfiatalabb Combinóig.
 
 
Tervezett program november 24-én, vasárnap:
9.00 megnyitó
9.30-12.00 I. versenyrész
12.30-15.00 II. versenyrész
15.30-16.00 eredményhirdetés
 
Az esemény fővédnöke Tarlós István főpolgármester.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk vasárnap!
 

BKV Zrt.