BKV.hu

II. Energiahatékonysági Szakmai Fórum a BKV szervezésében

2016-10-26 15:48:20

2016. október 26-án a BKV szakmai partnerek bevonásával megtartotta II. Energiahatékonysági Szakmai Fórumát. A rendezvény célja az ISO 50001 Energiairányítási rendszer bevezetésével kapcsolatos aktuális információk, valamint a létesítményüzemeltetés hatékonyságát biztosító technológiai megoldások bemutatása volt.

 

A BKV Zrt. évek óta kiemelt figyelemmel kezeli az energia-megtakarítás, energiahatékonyság, illetve a környezetvédelem kérdéskörét, melynek érdekében számos intézkedés, fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban.

 

Még 2014-ben a BKV Zrt. a Virtuális Erőmű Program (VEP) Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatán tett vállalásai alapján megkapta az „Energiatudatos vállalat” címet. Az egy évre szóló vállalások olyan feladatokat tartalmaztak, mint pl. az energetikai folyamatok minőségbiztosított működtetése, épületenergetikai auditok készítése vagy megújuló energiaforrások további alkalmazása.

 

Társaságunk szintén eredményesen pályázott a Werner von Siemens Hatékonysági díjra az M2, valamint az M4 metróvonalon elért – a metróforgalom energiaigényét csökkentő – eredményeivel.

 

Idén márciusban pedig a VEP Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatán Társaságunk megkapta az „Energiahatékony Vállalat” díjat az M2 metróvonalon kimutatott megtakarításáért.

 

Az elmúlt évek intézkedései – többek között elsősorban az ISO 50001 Energiairányítási rendszer (EIR) bevezetése – jelentős többletfeladatokat eredményeztek mind a menedzsment, mind a munkavállalók részére, és ezzel együtt számos kérdés is felvetődött, melyek megválaszolására, egységes értelmezésére a II. Szakmai Fórum biztosított megfelelő színteret. Ennek megfelelően az idei rendezvény tematikája egyrészt az EIR bevezetéséhez kapcsolódó információkra, másrészt a vontatási energia megtakarítását, illetve a létesítményüzemeltetés hatékonyságát biztosító technológiai megoldások bemutatására épült.

 

A rendezvényen a BKV szakemberei, illetve a meghívott partner cégek képviselői vettek részt.

 

BKV Zrt.