BKV.hu

Így óvjuk egymást a fertőzéstől

2020-04-24 17:02:01

Így óvjuk egymást a fertőzéstől

A járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése óta a fenntartó Fővárosi Önkormányzat, és BKV is mindent megtesz annak érdekében, hogy a közösségi közlekedésben résztvevőket, az utasokat és a Társaság munkatársait megvédje az esetleges fertőzéstől, fertőződéstől. A tegnapi napon megjelent fővárosi rendelet alapján április 27-étől, hétfőtől többek között kötelező lesz maszkot, illetve arcot eltakaró kendőt vagy sálat viselni a közösségi közlekedés járművein, azaz a BKV járatain is. Ez azonban nem vonatkozik a  6 éven aluli utasokra, és azokra,  akik olyan betegségben szenvednek, ami ezt vagy fizikailag megakadályozza, vagy - az asztmájuk illetve egyéb betegségük miatt - a maszkviseléstől nehezebben lélegeznének, azaz romlana az állapotuk.

A járművezetők számára sem kötelező a maszk viselése addig, ameddig a másoktól való kétméteres távolság megtartása biztosított, tehát az „elsőajtós” kordonnal elzárt, zárt területen, illetve akkor, ha a vezetőfülkében tartózkodnak.

Abban az esetben viszont a járművezetőnek is kötelezően maszkot kell viselni, amikor bármilyen okból az utasok közé megy, vagy a megállóban kilép a zárt vezetőfülkéből.

A BKV minden ágazatára továbbra is érvényes a szigorú takarítási normák betartása, a napi szintű   vegyszeres fertőtlenítés, amely során naponta - a napi takarítási technológiához kapcsolódóan – sor kerül az utasokkal érintkező felületek, valamint a járművezetői fülke fertőtlenítésére. Minden nap fertőtlenítik a kapaszkodókat, az ülések és támlák műanyag peremeit, és felületeit, a nyomógombokat és környezetüket, az ajtókat, a vezetőfülke valamennyi kezelőszervét, az üléseket.

A járványügyi vészhelyzet kezdete óta hozunk utasaink és dolgozóink védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választottuk el járművezetőinket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítottunk dolgozóinknak és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. Továbbra is arra törekszünk, hogy miden eszközzel megelőzzük, vagy legalább lassítsuk a járvány terjedését, miközben munkánkkal hozzájáruljunk a város működéséhez. Intézkedéseinkről bővebben itt olvashatnak: https://www.bkv.hu/hu/koronavirus

#vigyázunkegymásra

#vigyázzunkegymásra

BKV Zrt.
2020. április 24.