BKV.hu

Húsvéti programokkal vár a BKV


Az ünnepi hétvégén a BKK és BKV olyan programokkal készült, amelyek kicsiknek, nagyoknak, közlekedésbarátoknak, családoknak és a Budapestre látogató turistáknak egyaránt jó szórakozást kínál. A hosszú tél után a BKV nagy büszkeségei, a 104 éves 611-es számú és a 99 éves 436-os számú favázas villamosok is megkezdik körútjukat.
 

Szombat és vasárnap - április 7. és 8.
 
Idén ez lesz az első alkalom, hogy elindulnak a BKV nosztalgia járművei. Első körüket egy különös útvonalon teszik meg: ezen a hétvégén, szombaton a 611-es, vasárnap pedig a 436-os villamosok a Boráros tértől indulva - a 2-es villamos vonalán haladva, majd a Jászai Mari téren a 4-es, 6-os vonalára csatlakozva - egészen a Széll Kálmán térig szállítják az utasokat.
A nem mindennapi utazás jó alkalom a világörökség részét képező Duna-parti látkép, valamint a felújított Margit híd fényképezésére két olyan járművel a háttérben, amelyek ma már csak igazán különleges alkalmakkor gördülnek ki a kocsiszínből.Hétfő - április 9.

Húsvét hétfőn újabb útvonalat jár be a BKV 611-es és 436-os számú járműve, és nem is akármilyen vendéggel: a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy végállomás között közlekedő nosztalgia favázas villamosokon az utasokkal tart majd a húsvéti nyúl is. A hűvösvölgyi végállomáson pedig - jó idő esetén - további meglepetések várják az érdeklődő családokat: Budapest egyik legnagyobb állatotthonával együttműködve állatsimogató települ ki az állomásra, hogy a gyerekek nekik szóló foglalkozáson, játékos formában ismerhessék meg a felelős állattartás szabályait.  Emellett színezőkkel és kvízjátékokkal is várjuk a családokat.

 


Esős időjárás esetén az állatsimogató és a szabadtéri programok elmaradnak, a favázas- utazásról azonban nem kell lemondani, hiszen a nosztalgia villamos rossz időben is közlekedik majd.
 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a hosszú hétvégén!
 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Budapesti Közlekedési Központ

BKV Zrt.