BKV.hu

Higiénikus védelem már a Combinokon is

2019-06-17 07:38:55

Egy ismert hazai fejlesztésnek köszönhetően – a mozgólépcsők gumikorlátjai és a metrószerelvények után – immár a Combino villamosokon is megtalálható az a különleges felületvédelmi bevonat, ami igazi paradigmaváltást jelent a nem kívánt vírusok és baktériumok elleni harcban.
 
Felelős vállalatként arra törekszünk, hogy az utazóközönség számára olyan higiéniai környezetet biztosítsunk, ahol védve vannak a különféle kórokozóktól. A korábbiakban már sikerrel használt bevonat alkalmazásában a Resysten Hungary Kft. volt a BKV Zrt. partnere.
 
A fotokatalitikus – mesterséges fénnyel is működő – védőbevonat alkalmazását hosszú és alapos teszt előzte meg, hatékonyságát SGS laboratóriumi eredmények is igazolták. Emellett a technológia számos hazai kórházban is sikeresen bizonyított a fertőzések visszaszorításában és a kézhigiénia elősegítésében. A természetbarát bevonatrendszer molekuláris szinten épül be a felületbe, ezáltal akár egy éven keresztül is hatékony védőréteget tud képezni.
 
A továbbiakban is elkötelezettek vagyunk a különféle innovatív technológiák alkalmazásában, amelyek utasaink érdekét szolgálják. Az aktív védelem érdemben hozzájárulhat az utazási higiénia javításához.
 
További információt a  www.bkv.hu/hu/sajtoszoba/higienia, illetve a www.resysten.hu/bkv  oldalakon olvashatnak.
 
BKV Zrt.