BKV.hu

Hétvégén nyílt nap és múzeumok majálisa

2018-05-09 11:10:32

Előrehozott gyermeknapi programokkal nyílik meg a családok előtt szombaton a Kelenföldi villamos kocsiszín – vasárnap pedig a Múzeumok majálisán találkozhatnak a BKV ereklyéivel. Várjuk a gyermekeket, a családokat és minden érdeklődőt programjainkra! Május 11-e ráadásul a Közlekedési Kultúra Napja, amelyhez ezúttal hétvégi programjainkkal csatlakozunk!

Nyílt nap és gyermeknap szombaton a Kelenföldi villamos kocsiszínben

Nyílt nappal és gyemeknappal folytatódik a BKV 50 programsorozata – nálunk ugyanis már most szombaton gyermeknap lesz! Ezúttal az összes program regisztráció nélkül látogatható, a remíz élete minden érdeklődő számára feltárul! Olyannyira, hogy a villamosokat alul- sőt fölülnézetből is szemügyre vehetik, de megismerkedhetnek a  19-es, 47-es, 48-as, 49-es Ganz csuklós villamosok otthonával, nosztalgiavillamossal, sőt lakik itt egy villamoscsoda is: a mérővillamos, amelyről bővebben ide kattintva olvashatnak. A nyílt napon ott lesz speciális múzeumbuszunk is, vagyis a helyszínen Társaságunk 50 éves múltjába is bepillantást nyerhetnek.
A BKV-s gyermeknap keretében a kicsiket kézműves gyermekfoglalkoztatókkal: lufihajtogatással, makettezéssel, színezőkkel, homokozóval várjuk! Aki szeretné, egy speciális vezetőfülkébe is beülhet, hogy maga kezelje egy villamos műszerfalát.

Helyszín: Kelenföldi villamos kocsiszín, XI. kerület, Bartók Béla út 137.
Időpont: május 12-én, szombaton 10.00 és 15.00 óra között

Múzeumok majálisa vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeumban

A korábbi évek hagyományaihoz hűen idén is részt veszünk a BKV múzeumaival a Múzeumok Majálisa országos seregszemléjén.
Az immár 23. alkalommal megrendezésre kerülő programnak ezúttal – a Múzeumkert megújítása miatt – a Magyar Nemzeti Múzeum épülete ad otthont. Az eseményen bemutatkozó mintegy 70 muzeális intézmény programkínálata mellett a szervezők színpadi műsorral, koncertekkel, kézműves vásárral várják a látogatókat.
Az BKV 50 emlékév apropóján természetesen Társaságunk megalakulásának 50. évfordulóját helyezzük a középpontba.
Nem csak a fél évszázad fontosabb pillanatait felvillantó időszaki kiállításunkból adunk ízelítőt, de a játékos kedvűek közlekedéstörténeti és városismereti tudásukat is tesztelhetik. A legjobban teljesítők apró ajándékokkal gazdagodhatnak.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum épülete
Időpont: május 13-án, vasárnap 9.30 és 18.00 óra között

Sok szeretettel várunk mindenkit programjainkra!

2018. május 9.
BKV Zrt.