BKV.hu

Hétfőtől elsőajtós felszállás 3 járaton

A pozitív tapasztalatok alapján a korábban több vonalon bevezetett elsőajtós felszállási rendet 2011. december 5-től újabb járatokra terjesztjük ki. Így utasaink hétfőtől a 121-es, a 140-es és a 170-es járatokon találkozhatnak a megváltozott felszállási renddel, amit 2012. január 30-ig fokozatosan további járatokon tervezünk bevezetni.

Az elsőajtós felszállás rendszerének lényege, hogy a járműre felszállni csak az első ajtónál lehet, leszállás céljára a hátsó ajtókat veheti igénybe az utazóközönség.

Az elsőajtós felszállás számos előnnyel jár az utasok és a BKV dolgozói számára is. A rendszer ugyanis megteremti a lehetőséget arra, hogy még felszállás előtt kiszűrjük a bliccelő utasokat, ami a fizető utasok és a BKV számára is kedvezőbb, hiszen az ellenőrzési rendszer célja továbbra sem a pótdíjazás, hanem a jegy vagy bérlet nélkül utazók számának csökkentése, kiszűrése. Az elsőajtós felszállás segítségével nemcsak a BKV bevételei nőnek, hanem a fizető utasok sem kerülnek hátrányos helyzetbe a nem fizető utasok miatt.
A felszálláskor érvényes jeggyel nem rendelkező utasok a jegyeket az említett járatok járművezetőinél válthatják meg 400 forintért. Az utazási jogosultságot valamennyi esetben az első ajtónál álló jegyellenőr vizsgálja, illetve a bevezetés kezdeti szakaszában - az utazási jogosultság ellenőrzésén túlmenően - besegít a járművezetőnek a jegyértékesítésben. A leszállásra természetesen a 2. és 3. ajtóknál lesz lehetőség, amit az ott szolgálatot teljesítő 1-1 fő biztonsági őr felügyel. Természetesen babakocsival, illetve kerekesszékkel továbbra is fel lehet szállni a középső ajtónál.

2011. december 5 és 2012. január 30 között fokozatosan, több ütemben terjesztjük ki az első ajtós felszállási rendet több járatra. Ennek első lépéseként 2011. december 5-én, hétfőtől találkozhatnak utasaink a 121-es, a 140-es és a 170-es vonalon az új rendszerrel.

Kérjük utasainkat, támogassák a járművezető munkáját azzal, hogy a jegyüket vagy bérletüket az ellenőrzéshez előkészítik, ezáltal segítve az autóbuszok menetrend szerinti közlekedését. A BKV Zrt. célja az utazóközönség elégedettségének növelése, hiszen valamennyi intézkedésünkkel fizető utasaink érdekét és biztonságát kívánjuk szolgálni.