BKV.hu

Hazai innovációval és higiéniai bevonattal óvjuk utasaink egészségét

2018-09-04 11:12:08

Sokan egyenlőségjelet tesznek az őszi-téli időszak, valamint az iskolakezdés és a szokásosnak mondható őszi megbetegedések, különösen az influenza közé. Felelős vállalatként a BKV Zrt. arra törekszik, hogy az utazóközönség számára olyan higiéniai környezetet biztosítson, ahol védve vannak a kórokozóktól. Ezt a tendenciát idén is folytatjuk, így a Resysten Hungary Kft.-vel karöltve továbbra is a jól bevált, és a korábbiakban már sikerrel alkalmazott higiéniai bevonattal vigyázunk utasainkra. A mozgólépcsők korlátjai mellett már a felújított szerelvényeken is alkalmazzuk a bevonatrendszert. 

A technológia sajátossága és hatása abban rejlik, hogy egy úgynevezett fotokatalitikus  – mesterséges fénnyel is működő – védőbevonatot képez a felületen, így mintegy 90 %-kal csökken a szennyezettség, ezzel a kórokozók megjelenésének esélye is. A titán-dioxidot, mint katalizátort felhasználva, a fény segítségével éri el a kívánt védőhatást. A bevonatrendszer molekuláris szinten épül bele a felületekbe, ezáltal akár egy éven keresztül is védőréteget tud képezni a felszínen, ezzel is drasztikusan mérsékelve a mikrobák megjelenését.  

Elkötelezettek vagyunk az innovatív technológiák alkalmazásban, így a vírusok és baktériumok elleni harcban, az egészség megőrzésében továbbra is keresni és alkalmazni fogjuk azokat a megoldásokat, amik utasaink javát szolgálják. 

További információt a www.bkv.hu/hu/sajtoszoba/higienia, illetve a www.resysten.hu/bkv oldalakon olvashatnak. 

 

BKV Zrt.