BKV.hu

Hagyó-ügy: Bolla Tibor nem gyanúsított


Korábban a Központi Nyomozó Főügyészség " folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés" bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és 14 társa ellen.
A vádirat szerint a vádlottak 2007-2008-ban összehangoltan működő szervezetben 1,49 milliárd forintot meghaladó kárt okoztak a BKV Zrt.-nek.
Korábban Bolla Tibor gazdasági vezérigazgató-helyettes neve is felmerült a cselekményekkel kapcsolatban, azonban ezúton szeretnénk a közvéleményt tájékoztatni, hogy a BKV gazdasági vezetője a vádiratban nem érintett, nem gyanúsítottja az ügynek és semmilyen más, a BKV-val összefüggő nyomozásnak sem.
A sajtóban megjelent vádemelésekkel kapcsolatban tájékoztatjuk szerkesztőségüket, illetve az érdeklődőket, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség által Hagyó Miklós és 14 társa ügyében benyújtott vádiratban egyetlen jelenlegi BKV-s vezető és - Társaságunk tudomása szerint - egyetlen jelenlegi BKV-s dolgozó sem érintett, így bűncselekmény elkövetésével sem gyanúsítanak senkit Társaságunk jelenlegi vezetői vagy munkavállalói közül.