BKV.hu

Ha tavasz, akkor Szentendre

2013-03-28 08:00:15

Április 1-jén újra nyit a BKV szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeuma
 
Az egykori hév kocsiszín ma már műemléki épületében 3000 négyzetméter fedett és 2000 négyzetméter szabadtéri kiállítási térrel, közel 70 járművel és állandó kiállítással április 1-jétől várja a látogatókat a BKV szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeuma.
 

Az érdeklődők mintegy 70 felújított járművel és számos közlekedéstörténeti érdekességgel találkozhatnak múzeumunkban, ahol  megtekinthető a tavaly éppen 125 éves jubileumát ünneplő hév közlekedés egyik első gőzmozdonya, a 100 évvel ezelőtti Budapest városképét meghatározó villamosai, az utolsó magyar gyártmányú metrószerelvény egy tagja, valamint megtapasztalható, milyen lehetett fél évszázada egy – ma már igazi különlegességnek számító - trolibusz pótkocsin utazni.
 
A többségében közel 100 éves járművek korhűen felújított állapotban várják a látogatókat, nagy részükre pedig fel is szállhatnak és körülnézhetnek az érdeklődők. A különleges tárlatnak helyet adó, mintegy 3000 négyzetméteres épület 5 állandó kiállítóteremből áll és havonta több ezer látogató tér be megcsodálni a legendás járműveket és az állandó kiállítást.
 
A járműveken túl a múzeum tekintélyes mennyiségű és egyedülálló fotótablókkal és tárgyi emlékekkel 180 évnyi budapesti közlekedéstörténetet mutat be az 1832-ben elindított omnibuszközlekedéstől kezdődően. A múzeumlátogatás pedig a szó szoros értelmében maradandó élmény lehet, hiszen a múzeumban különféle ajándéktárgyak és közlekedéssel kapcsolatos szakkönyvek is megvásárolhatóak.
 
Ebben az évben is várjuk a járműrajongókat és a közlekedés iránt érdeklődőket a már jól megszokott helyen és nyitvatartási időben.
 
A múzeum címe:
2000 Szentendre, Dózsa György út 3. (a szentendrei hév végállomásának közvetlen szomszédságában)
 
Nyitva tartás:
Nyitás - a húsvétra való tekintettel - április elsején, hétfőn. A múzeum a továbbiakban hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között látogatható.
 
A belépőjegyek árai:

Felnőtt: 350 Ft 
Diák és nyugdíjas: 280 Ft
Fotó- és videójegy: 500 Ft

BKV Zrt.
Budapesti Közlekedési Központ