BKV.hu

Gyermeknap a BKV múzeumában

2011-05-26 11:34:14

 

Az idén is lesz gyermeknap a BKV-nál: ezúttal a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum várja tárt kapukkal a közlekedésbarát szülőket és gyermekeiket.

A HÉV végállomás melletti múzeum május 28-án, szombaton délelőtt 10 órakor nyit. A sok-sok régi tárgy és korabeli jármű között bűvész-show, bábszínház, és Laci bohóc szórakoztatja a látogatókat, akik apró ajándékokért kvízkérdésekre is válaszolhatnak, vagy archív filmeket nézhetnek, de újra lesz BKV-totó és teszt is. Akik kézügyességüket tennék próbára, rajzolhatnak, készíthetnek hűtőmágnest vagy kalauzkalapot, sőt, makettezhetnek is. A gyűjtők és a közlekedés iránt érdeklődők a makettkiállításban gyönyörködhetnek, és a vásáron akár be is szerezhetik a nekik tetsző darabokat, de vevőre várnak a múzeumban a különféle BKV-s ajándéktárgyak is.

A nap sztárvendége Tóth Vera énekesnő, de az önvédelmi sportok kedvelői sem fognak unatkozni, ugyanis Hartyányi Attila rendőrségi kiképző, világbajnok és tanítványai az Ashihara karate fogásaiból tartanak bemutatót.
A múzeum szabadtéri területén ugrálóvár, arcfestés és lufihajtogató bohóc várja a kicsiket, míg a nagyok a HÉV telephelyet tekinthetik meg 10.30 és 15.00 óra között, az óránként induló, maximum 25 fős csoportokban, amelyre 10.15 perctől a helyszínen lehet regisztrálni.

A gyermeknapi programokat a diákok és a nyugdíjasok 260 Ft-os, míg a felnőttek 320 Ft-os múzeumi belépőjegy megvásárlásával látogathatják.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a BKV Zrt. a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumban!

 

Május utolsó hétvégéjén - 2011. május 28-án (szombaton) és 29-én (vasárnap) - Gyereknap alkalmából a Boráros tér és Pünkösdfürdő között közlekedő BKV vonaljárat menetrend szerinti hajóin 14 éves korig díjmentesen lehet utazni.