BKV.hu

Gyereknap a BKV óbudai autóbuszgarázsában

2023-05-16 10:22:00

Május 20-án szombaton gyereknappal folytatódik a BKV járműtelephelyein rendezett nyílt napok sorozata. Az Óbudai Divízió színes programjainak köszönhetően azonban az idősebb korosztály sem fog unatkozni! A nyílt napra való belépés szokás szerint ingyenes, egyes programokon azonban – online vagy helyszíni – regisztrációval lehet csak részt venni.

Az óbudai buszgarázs csaknem Társaságunk fennállása óta működik, mintegy fél évszázados múltra tekint vissza. Járműparkjában ez alatt a hosszú idő alatt teljesen új típusok jelentek meg. Az évtizedekig egyeduralkodó hazai gyártású Ikarus autóbuszok „nyugdíjazása” után ma már a Mercedes különböző típusai indulnak innen szolgálatba, az Ikarusok egy-egy példánya eközben nosztalgia járműként üzemel tovább. Velük a forgalomban már nem, csak az ilyen jeles napokon lehet találkozni. Az új és régi típusokkal közelebbről is megismerkedhetünk az egész napos rendezvényen, ahol a gyermekes családok, és a fanatikus közlekedésbarátok is találhatnak maguknak érdekes programokat.

A telephelyre látogatók „testközelből” vehetik szemügyre a garázsból nap mint nap kiálló autóbusztípusokat (Mercede Citaro és Connecto) és a nosztalgia flotta számos darabját is (Ikarus 60, Mávag Tr5, Ikarus 180, Ikarus 521, Ikarus 55, Ikarus 415, Ikarus 405). Az autóbuszokon kívül megtekinthetők lesznek a BKV zavarelhárítási és egyéb járművei.  Ezen kívül olyan különleges buszokkal is lehet majd találkozni, mint a lőbusz, a vasútmodellbusz vagy a BKV közkedvelt duplacsuklós játszóbusza, de emellett játszósátorral is várjuk a kicsiket. A gyermeknapi hangulatot ezen túl  műszaki és forgalmi vetélkedő, kisvonat-busz, gyermekfoglalkoztató teszik teljessé. Az egy generációval idősebbeket új toborzó buszunk és toborzó trolibuszunk érdekelheti, a BKV toborzó irodája ugyanis a helyszínen tájékoztatja az érdeklődőket az elhelyezkedési lehetőségekről.

A jó öreg Ikarus 60-as körjáratban közlekedik majd a telephelyen és visszarepíti utazóközönségét az időben. A bátrabbak – és a férőhelyek tekintetében szerencsésebbek – felfelé is repülhetnek: egy tűzoltókocsi kosarába állva (ha éppen nem lesz bevetésen),  vagy repülőgép-szimulátorba ülve. Szerelőcsarnokunkat is meg lehet majd tekinteni, ahol a mindennapokban az óbudai járműpark kisebb-nagyobb javítása, karbantartása folyik. Az érdeklődők egy csarnokjárattal is keresztülutazhatnak majd rajta. Olyan műszaki érdekességekkel is találkozhatnak a buszgarázsban, mint a fék oktatófal, hajtáslánc- és motor bemutató, a kijelzők programozása.

Nemcsak utazni, de vezetni is lehet majd néhány típust! A Mercedes, Volvo és Ikarus oktató autóbuszok próbavezetésére online elérhetőségünkön előzetesen regisztrálni kell, illetve korlátozott számban az eseményen is lehet jelentkezni.

 

Online regisztráció:

https://www.bkv.hu/hu/visits/tesztvezetes_1_7531

 https://www.bkv.hu/hu/visits/tesztvezetes_2_8412

 https://www.bkv.hu/hu/visits/tesztvezetes_3_5592

 

A sikeresen regisztrálók a B kategóriás jogosítványt se feledjék otthon, hiszen a helyszínen annak felmutatása és a szondafújás is kötelező lesz.

A veterán és nosztalgia járművek szerelmesei is ikonikus autókat láthatnak szombaton: Trabantokat, Skodákat, Ladát, Wartburgot és egy meglepetés versenyautót! Nyílt napunkon szokás szerint BKV-s ajándéktárgyakat, maketteket, szakirodalmat is vásárolhatnak. A hobbi és profi fotósokat pedig selfie pontokkal és fotós emelvénnyel várjuk.

 

Helyszín, időpont:

ATÜI Óbudai Divízió (Óbudai autóbuszgarázs) 1037 Budapest Pomázi út 15.

Megközelíthető a 118-as, 160-as, 218-as autóbuszokkal, amelyeknek menetrendje a BKK honlapján található.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk tehát május 20-án, szombaton 10-16 óra között (belépés 15.30-ig).

Az óbudai autóbuszgarázs nyílt napja minden korosztály számára kellemes szórakozást, tartalmas kikapcsolódást ígér.

Várunk minden érdeklődőt ingyenes nyílt napunkon!

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

BKV Zrt.

 

2023. május 16.